Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Εντοπίστηκε νέο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον στο δέρμα


Καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει αρχίσει να κυριαρχεί στη Βρετανία καινούργια συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους και αξιολούνται από τους επιστήμονες.

Το δερματικό αυτό σύμπτωμα δεν έχει εμφανιστεί σε άλλη μετάλλαξη του κορονοϊού.
Οι ειδικοί άλλωστε έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της Όμικρον δεν μοιάζουν με αυτά άλλων μεταλλάξεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έντονο και επίμονο βήχα, πυρετό και προβλήματα σε όσφρηση και γεύση.
Έτσι σύμφωνα με βρετανικές πηγές, πολλοί από όσους έχουν βρεθεί θετικοί στην Όμικρον, έχουν αναφέρει δύο τύποι εξανθημάτων στο δέρμα. Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα και συνήθως εμφανίζεται σε αγκώνες, γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και ποδιών. Το εξάνθημα επιμένει μέρες ή και εβδομάδες.
Πιο σπάνιο σύμπτωμα της ίδιας κατηγορίας που παρατηρήθηκε σε νεότερους ασθενείς είναι το πρήξιμο στα δάχτυλα χεριών και ποδιών με τη μορφή και πάλι εξογκωμάτων κόκκινου ή και... μωβ χρώματος τα οποία προκαλούν πόνο.
Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι τα δερματικά αυτά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα άλλο σύμπτωμα που να υποδεικνύει κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα