Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

“Ο κήπος της Αναστασίας”: 500τμ κήπος δίπλα στον Νέδοντα, αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες


Ανταποκρινόμενος ο Δήμος στην επιθυμία της οικογένειας της 7χρονης Αναστασίας που πάλεψε με τον καρκίνο και νικήθηκε, θα διαμορφώσει έναν κήπο περίπου 500 τ.μ, δίπλα στο Νέδοντα, όπου και θα φυτευτούν τα λουλούδια, οι θάμνοι και τα δέντρα που προσέφεραν οι συγγενείς και οι δεκάδες φίλοι, αντί στεφάνων. Η μικρή Αναστασία είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με τον αγώνα της να νικήσει μια σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου. Οι γονείς και οι συγγενείς της ζήτησαν στη μνήμη της να φυτευτεί ένας κήπος σε δημόσιο χώρο στην Καλαμάτα, αφιερωμένος στο παιχνίδι, για το αγγελούδι τους, που έφυγε τόσο πρόωρα. Ένας χώρος χαράς και παιχνιδιού, μια μικρή όαση πράσινου, με λουλούδια και δέντρα να μεγαλώνουν και να ομορφαίνουν την Καλαμάτα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
“Υπεγράφη από τον Δήμαρχο η σύμβαση για την υλοποίηση του «Κήπου της Αναστασίας» που θα είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους. Η μελέτη έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η υλοποίηση της έρχεται σε συνέχεια σχετικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής.
Ο κήπος θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Καλαμάτας, περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για περίπατο, για παιχνίδι και για ψυχαγωγία. Ένας διάδρομος – μονοπάτι θα διαπερνάει το χώρο εισάγοντας τον επισκέπτη σ’ ένα φυτεμένο κήπο με δένδρα, θάμνους, ανθόφυτα με ξέφωτα και σκιερά, με καθιστικά και με στοιχείο νερού.

Επειδή ο χώρος είναι παρακείμενος του Νέδοντα, η δυτική πλευρά του κήπου θα φυτευτεί με αναρριχώμενα ανθοφορούντα. Θα φυτευτούν επίσης στην νότια και στην βόρεια πλευρά του σημείου ενδιαφέροντος ανθοφόροι θάμνοι ιβίσκων. Τα φυτά που θα φυτευτούν έχουν προσφερθεί από συγγενείς και φίλους της Αναστασίας, αντί στεφάνου, για τον κήπο και φυλάσσονται στο Δημοτικό Φυτώριο”.

Μαίρη Περδικέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα