Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Απαγωγή επιχειρηματία: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες και τα κινητά – Πώς οι δράστες “έσβησαν” τα ηλεκτρονικά ίχνη τους


Με πλήρη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τον αδελφό του επιχειρηματία και του ζήτησαν ως λύτρα ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ του έστειλαν και μια φωτογραφία του 40χρονου προκειμένου να πειστεί ότι τον έχουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, από την ώρα που έστειλαν τα πρώτα μηνύματα το πρωί της Τετάρτης, δεν έχουν επικοινωνήσει ξανά με τον αδελφό του επιχειρηματία που είναι και ο αποκλειστικός αποδέκτης των μηνυμάτων. Βεβαίως, αυτό είναι σύνηθες στις απαγωγές, καθώς οι δράστες αφήνουν να περάσουν ώρες, ακόμη και μέρες μέχρι να έρθουν ξανά σε επικοινωνία με τις οικογένειες, προκειμένου να παρατείνουν την αγωνία τους.
Οι απαγωγείς έστειλαν τα γραπτά μηνύματα μέσω εφαρμογής στον αδελφό του επιχειρηματία. Κι αυτό, για να μην μείνει στο κινητό του κάποιο μήνυμα και φτάσει στα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με την εκπομπή TLIVE, στις εφαρμογές υπάρχει ένας τρόπος για να σβήνονται αυτόματα τα μηνύματα. Ο αποστολέας καθορίζει σε πόση ώρα θα σβηστούν. Έτσι, στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία, τα μηνύματα έμειναν για λίγα δευτερόλεπτα στο κινητό του αδελφού του. Το ίδιο έγινε και με τη φωτογραφία που τον δείχνει να είναι δεμένος με τα χέρια στην πλάτη.
Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως το επόμενο μήνυμα θα σταλεί σίγουρα από άλλο αριθμό κινητού. Οι κακοποιοί εξάλλου σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως χρησιμοποιούν κινητά για μια φορά και μετά τα πετούν, για να μην ανιχνεύονται.
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών, μπαίνουν οι κάμερες της περιοχής, όπου απήχθη ο Γιώργος Κυπαρίσσης. Οι αστυνομικοί “ξεσκονίζουν” τα βίντεο προκειμένου να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο διέφυγαν οι δράστες. Από τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις της αστυνομίας, προκύπτει ότι το πιο πιθανό είναι η ομάδα των απαγωγέων να αποτελείται από 4-5 άτομα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως τον απήγαγαν με δύο αυτοκίνητα, που είναι σίγουρα κλεμμένα και τα οποία στη συνέχεια έκαψαν. Πήραν μαζί το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ενώ σίγουρα – αν ήταν πέντε άτομα – υπήρχε και άλλο ένα όχημα διαφυγής. Εκτός αν έχουν προλάβει να τα κάψουν και αυτά πριν φτάσουν στο κρησφύγετό τους.



Τα μηνύματα
Περίπου στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης ο αδελφός του έλαβε το πρώτο γραπτό sms και κατάλαβε ότι πρόκειται για απαγωγή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr το μήνυμα που γνωστοποιούσε ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται όμηρος στα χέρια των απαγωγέων, έγραφε: “Μην πας στην Αστυνομία γιατί έχουμε τον αδελφό σου”.
Μετά το πρώτο σοκ ο αδελφός του 40χρονου επιχειρηματία απάντησε λέγοντας “Είναι καλά; Τι θέλετε;”.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε και η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην οικογένεια του Γ.Κ. και τους απαγωγείς. Τα επόμενα μηνύματα ανέφεραν: “Θέλουμε 1 εκατομμύριο ευρώ” με τον αδελφό του θύματος να απαντά: “Μα τι λέτε; Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα”.
“Θα επανέλθουμε”. Αυτή ήταν η απάντηση των απαγωγέων και από εκείνη τη στιγμή έως και τώρα οι απαγωγείς δεν επανήλθαν.
Για να πιστοποιήσουν τα γραφόμενα τους οι κακοποιοί έστειλαν φωτογραφία του απαχθέντος επιχειρηματία που τον δείχνει να είναι δεμένος με τα χέρια στην πλάτη.
Οι έμπειροι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί έως ότου πεισθούν οι απαγωγείς για το χρηματικό ποσό που μπορεί να δώσει η οικογένεια του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα