Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Επίσημο: Ρεβεγιόν έως τις 2, χωρίς μουσική και ορθίους σε εστίαση και διασκέδαση - Σε ισχύ από αύριο τα μέτρα


Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον επισπεύδει την εφαρμογή των νέων μέτρων τα οποία θα ισχύσουν τελικά από αύριο στις έξι το πρωί και όχι στις 3 Ιανουαρίου όπως προβλεπόταν αρχικά.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά και από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας.
Αναλυτικά όλα τα μέτρα
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως διασκέδαση και εστίαση θα κλείνουν στις 12 το βράδυ, θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια των 6 ατόμων, ενώ απαγορεύεται και η μουσική. Ειδικά για το βράδυ του ρεβεγιόν, δηλαδή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης θα κλείσουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.
Επίσης, απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστούν και όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα:
- Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής από τους εργαζόμενους
- Υποχρεωτική η ενισχυμένη μάσκα (ΚΝ-95 ή FFP2) ή η διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Στα γήπεδα, θα επιτρέπεται μόνο το 10% των θεατών ανάλογα με τη χωρητικότητά τους και ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα
- Η τηλεργασία επιστρέφει από 3 Ιανουαρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ θα διατηρηθεί και το κυλιόμενο ωράριο
- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο πακέτο μέτρων θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασής τους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς.
Τεστ πριν από τα γιορτινά τραπέζια
Επίσης, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καλό όλοι να κάνουν τεστ πριν από τα τραπέζια ακόμη και στα σπίτια.
Σχετικά με την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας ανέφερε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Όπως σημείωσε, ακόμα πιέζεται το σύστημα από τη μετάλλαξη Δέλτα, "γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό".
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζει ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον και ζητά να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα