Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Σαν σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τον τραυματισμό του, ο Μίχαελ Σουμάχερ παλεύει ακόμη


Οκτώ χρόνια κλείνουν σήμερα από το σοβαρό ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ, που τον οδήγησε να σιγολιώνει σε αναπηρικό κρεβάτι, μακριά από τα φώτα της κορυφής, που λάτρευαν να τον τυλίγουν.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν Φόρμουλα1 σημαίνει Μίχαελ Σουμάχερ ή Μίχαελ Σουμάχερ σημαίνει Φόρμουλα1… Ο αυστριακός οδηγός ήταν (και παραμένει) ό,τι ο Μαραντόνα κι ο Πελέ για το ποδόσφαιρο, ό,τι η Κομανέτσι για τη γυμναστική!
Πριν ο Σουμάχερ καρφωθεί με το κεφάλι σε έναν βράχο, σε χιονισμένη πλαγιά των Γαλλικών Άλπεων, είχε πανηγυρίσει 91 νίκες στις πίστες της Φόρμουλα1, είχε κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα και ήταν ο άνθρωπος που είχε ταυτίσει στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό εντός πίστας με το χαμόγελό του…

Ο Μίχαελ Σουμάχερ λάτρευε το σκι 

Ήταν 11:00 στο Μπεριμπέλ των Άλπεων, 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο Μίχαελ Σουμάχερ ξέφυγε από την ενδεδειγμένη διαδρομή κάνοντας αλπικό σκι, έπεσε σε βράχο και χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι. Λέγεται ότι ο οδηγός - θρύλος, βρέθηκε στο μοιραίο σημείο προσπαθώντας να φθάσει και να βοηθήσει φίλο του που είχε χτυπήσει κι εκείνος σε βράχο.
Άμεσα διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ ενώ, ο Σουμάχερ, είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο όμως αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρό περιστατικό και προωθήθηκε με ελικόπτερο στη Γκρενόμπλ.
Το σπίτι - νοσοκομείο
Ο Σουμάχερ έπεσε σε κώμα. Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Γκερνόμπλ, όπου διακομίστηκε έκανε λόγο για: «σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις». Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη: «Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη τον οδήγησε σε κώμα και χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση». Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Τον Ιούνιο του 2014, ο Σουμάχερ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και από τότε παραμένει εν ζωή δίχως ποτέ να έχει διακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της υγείας του. Γράφονται πολλά κι ακούγονται περισσότερα, όπως το ότι κάθε εβδομάδα θεραπείας του «Σούμι» κοστίζει 191.000 ευρώ, και τα πάντα γόνονται στον ειδικά διαμορωμένο χώρο του σπιτιού του στην Ελβετία. Όλα είναι εικασίες και πολλά από αυτ΄αυπερβολές που προσδοκούν στην άγρα αναγνωστών. Τίποτα δεν έχει διαρρεύσει από το σπίτι - νοσοκομείο - φρούριο.
«Ο Μίχαελ είναι εδώ... με διαφορετικό τρόπο», 
δήλωσε η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα. 

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε η σύζυγός του Κορίνα έκανε μια δήλωση με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σουμάχερ, που ανέβηκε στην πλατφόρμα του Netflix, δήλωση που ο καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν: «Μου λείπει κάθε μέρα. Όχι μόνο σε μένα αλλά και στα παιδιά, την οικογένεια, τον πατέρα του, όλους γύρω του. Σε όλους λείπει ο Μάικλ. Αλλά αυτός είναι εκεί, αν και με διαφορετικό τρόπο»…
Ο Ζαν Τοντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ferrari και πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, είναι από τους λίγους που επισκέπτονται τον Σουμάχερ και πριν από έναν χρόνο είχε δηλώσει έπειτα από μια επίσκεψή του: «Είδα τον Μίχαελ την περασμένη εβδομάδα., παλεύει…».
Παλεύει! Οκτώ χρόνια μετά, ο Μίχαελ Σουμάχερ (το) παλεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα