Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι καταστηματάρχες εστίασης


Σε αδιέξοδο βρίσκονται για πολλοστή φορά την τελευταία διετία οι εστιάτορες και οι επιχειρηματίες της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, γιατί όπως όλα δείχνουν από αύριο θα βάζουν λουκέτο τα μεσάνυχτα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσουν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός οικονομικής στήριξης τους». «Και εμείς τι θα κάνουμε, ποιος θα μας πληρώσει τις προμήθειες και το επιπλέον προσωπικό που προσλάβαμε για το διήμερο», αναρωτιούνται οι εκπρόσωποι της εστίασης στην πρωτη επαφή που είχε μαζί τους το Dnews. Επίσης αναφέρουν ότι θα πληγούν και από το μέτρο των αυξημένων αποστάσεων στους εσωτερικούς χώρους, γιατί θα μειωθεί αισθητά το ποσοστό πληρότητας.
Ζητούν να τους καταβληθούν άμεσα τα ενοίκια, να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι αναστολές σύμβασης εργασιας και να τους δοθεί ενίσχυση κάλυψης των τεράστιων εξόδων που έκαναν αυτές τις ημέρες, ακριβώς επειδή μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση διατεινόταν ότι δεν θα υπάρξει καμιάς μορφής lockdown.
«Με αυτά που αποφασίζουν από το μείον 50% θα πάμε ακόμα πιο κάτω στο μείον 90%», δηλώνει ο προεδρος της ΓΣΒΕΕ Γ. Καββαθάς.
Υπενθυμίζεται, ότι ήδη αρκετοί λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για πάνω από 20.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες ζητώντας την άμεση εφαρμμογή των μέτρων για να μην ξεφύγει η πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα