Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή η ΣΤ' Φάση


Σήμερα ή το αργότερο αύριο, Παρασκευή, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΤ' Φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
Οι νέες προσλήψεις δικαιώνουν τις ουκ ολίγες καταγγελίες εκπαιδευτικών για κενά στα σχολεία ακόμα και λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κενά που μένει να αποδειχτεί αν θα καλυφθούν με τη νέα «εορταστική» φάση.
Όπως αναφέρει το E-wall, από ότι φαίνεται η μίνι Στ' φάση θα γίνει μέχρι την Παρασκευή και θα περιλαμβάνει περίπου 600 προσλήψεις αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Πρόκειται για τη φάση προσλήψεων, η οποία αναμενόταν εδώ και ημέρες, αν και οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των προσλαμβανομένων ποικίλουν.
Παράλληλα, αναμένεται νέα ενημέρωση για την ειδική πρόσκληση (αρκετά μεγαλύτερη φάση στην ειδική πρόσκληση και εκτίμηση για 2000+).
Άλλες εκτιμήσεις για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν
Η νέα ενημέρωση κάνει λόγο για αρκετά περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις «έδιναν» περίπου 300-400 προσλαμβανόμενους.
Όπως ενημέρωσε πριν λίγες ημέρες ο πρώην αιρετός του ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, Τάκης Ρουμπής, αναμένεται μικρή φάση αναπληρωτών, με περίπου 300 προσλήψεις, μέσα στις γιορτές. Η ειδική πρόσκληση θα εκδοθεί μετά από αυτές τις προσλήψεις.
Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση των τ. αιρετών Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, αναμένεται το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση με τις ομάδες σχολείων ανά βαθμίδα, με σκοπό την πρόσληψη και τοποθέτηση Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 400 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για τη σχολική περίοδο 2021-2022, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid 19, στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» με κωδικό 5070727 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο ΠΑΣΑΔ εμφανίζεται επιφυλακτικός για την ειδική πρόσκληση, καθώς «το υπουργείο αναβάλλει συνεχώς την έκδοση της».
Αγωνία για τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης στην Ειδική Αγωγή
Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των αξιολογικών πινάκων κατάταξης που οδηγούν σε προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.
Ήδη ο ΠΑΣΑΔ έχει καταθέσει ερώτηση στην υπουργό Παιδείας, μέσω ανοιχτής επιστολής που δημοσίευσε και το alfavita.gr.
Μάλιστα, με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τη Νίκη Κεραμέως.
Τέλος, αίτημα με για δημοσιοποίηση του χρονοδιαγράμματος έκδοσης των αξιολογικών πινάκων κατάταξης που οδηγούν σε προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή κατέθεσαν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) και ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ).
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα