Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Νέα οδηγία, δεν χρειάζεται PCR μετά από θετικό rapid test


H Μίνα Γκάγκα κάλεσε τους πολίτες που έχουν κάνει rapid test και έχει βγει θετικό, να μην προβούν και σε μοριακό τεστ επιβεβαίωσης (PCR), κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.
Δεν χρειάζεται PCR μετά από ένα θετικό rapid, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και εξήγησε πως επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για τον κόσμο, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR.
Αν το rapid μας δείχνει αρνητικούς, έχουμε ελάχιστες πιθανότητες να μεταδίδουμε τον ιό, ανέφερε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει ολόκληρη η οικογένεια για να κάνει μοριακό τεστ επιβεβαίωσης για τον κορονοϊό, παρά μόνο αν υπάρχουν πολύ έντονα συμπτώματα.
«Τα τεστ προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα και συνεισφέρουν στην έγκαιρη απομόνωσή μας. Αν και τα αντιγονικά είναι λιγότερο ευαίσθητα από τα PCR, αυτοί που βγαίνουν αρνητικοί έχουν χαμηλό φορτίο και χαμηλή μεταδοτικότητα».
Η δήλωση κ. Γκάγκα έρχεται τη στιγμή που σχηματίζονται μεγάλες ουρές ατόμων για τη διενέργεια PCR καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «καλπάζει» πλέον και στη χώρα μας.
«Μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid test με ένα PCR», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα