Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Πάτρα: Πρόστιμο και πειθαρχικός έλεγχος για τον αστυνομικό που δεν φορούσε μάσκα




Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτρα, όπου ένας αστυνομικός επέβαλε πρόστιμα σε πολίτες για μάσκα χωρίς ο ίδιος να τη φοράει.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον αστυνομικό επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Παράλληλα, αποφασίστηκε η μετακίνησή του σε άλλη Υπηρεσία.
Η εμφάνιση του συγκεκριμένου αστυνομικού στο κέντρο της Πάτρας, ο οποίος κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού και έκοβε κλήσεις για παραβίαση του ΚΟΚ σε οδηγούς, προκάλεσε αντιδράσεις.
Σύμφωνα με το pelop.gr, tο περιστατικό έγινε κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, προκαλώντας την απορία, αλλά και την ενόχληση πολλών περαστικών, που εξέλαβαν την συμπεριφορά του ένστολου, ως προκλητική. Και αυτό, γιατί εκτός των άλλων, την ίδια στιγμή συνάδελφοί του διενεργούσαν πεζές περιπολίες λίγο πιο μακριά -στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου- προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι Πατρινοί τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, τη στιγμή που βεβαίωνε παράβαση σε οδηγό για παράνομη στάθμευση, ο αστυνομικός συνομιλούσε με άλλους δύο πολίτες από διπλανή καφετέρια, οι οποίοι και εκείνοι δεν φορούσαν μάσκα.
Καταστηματάρχης παρακείμενης επιχείρησης συνέστησε ευγενικά στον αστυνομικό να φορέσει τη μάσκα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα