Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Από 50.000 ευρώ τα πρόστιμα για ιδιωτικά πάρτι την Πρωτοχρονιά-Τι προβλέπει η ΚΥΑ


Το πρόστιμο ξεκινά από 50.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση, ενώ για τη δεύτερη εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού χώρου που έγινε η εκδήλωση.
Αυστηρά πρόστιμα προβλέπουν τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στην εστίαση και την διασκέδαση, προκειμένου να ανακόψουν την υπερμετάδοση της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση εντείνει τους περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης, αλλά και στα ιδιωτικά πάρτι θέλοντας να φρενάρει την διασπορά του κορονοϊού, που σήμερα απειλεί να ξεπεράσει το φράγμα των 30.000 ημερήσιων κρουσμάτων.
Στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κορονοπάρτι την Παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Ειδικότερα, στη ΚΥΑ επισημαίνεται ότι:
Διενέργεια εκδηλώσεων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο κατά παράβαση των ρυθμίσεων:
1η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση
2η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση
Διενέργεια δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων:
Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ
Οργάνωση/πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης σε πλοία και σκάφη:
α) Στους επιβάτες και στα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.
β) Στους πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων, καθώς και στους πλοιάρχους ή κυβερνήτες των πλοίων/σκαφών:
1η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.
2η παράβαση: – Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Στις επιχειρήσεις/στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση της παρούσας διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας χώρων, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται δια της παρούσας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.   
imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα