Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών προκαλεί ταραχή στη Ρηγίλλης .....


ΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ την πλευρά της Ν.Δ. μπροστά στις εξελίξεις που δρομολογούνται από τις εξεταστικές επιτροπές για τα γαλάζια σκάνδαλα διαβλέπουν στην κυβέρνηση. Και την εκτίμηση αυτή ήρθε χθες να ενισχύσει η έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης για τις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Παν. Παναγιωτόπουλος και ο αρμόδιος τομεάρχης Αν. Νεράτζης εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ.

Καστανίδη, κατηγορώντας τον για «παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης» και «δημιουργία εύκολων εντυπώσεων για αποπροσανατολισμό». Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η κυβερνητική πρόθεση για αλλαγή του χρόνου έναρξης της παραγραφής στα αδικήματα που διαπράττουν υπουργοί, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από τον χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης.

«Συνταγματική εκτροπή» ....
...
Η Ν.Δ. έσπευσε να διαμηνύσει ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι αλλαγές θα οδηγούν σε «συνταγματική εκτροπή». «Εάν θέλει να το κάνει η κυβέρνηση, θα το νομοθετήσει, και όπως ορίζει το Σύνταγμα θα ισχύσει από εδώ και πέρα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να δώσει αναδρομική ισχύ σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον άρτο της ελληνικής οικογένειας και επιχειρεί να προσφέρει δικαστικό θέαμα».

Ανησυχία
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έκαναν χθες λόγο για «σπασμωδικές αντιδράσεις», τις οποίες απέδιδαν στην ανησυχία της Ρηγίλλης από τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, με αποκορύφωμα την αποκάλυψη του Π. Δούκα για παρέμβαση του Γ. Αγγέλου, καθώς και στην απόφαση να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για το ναυάγιο της οικονομίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης τόνισε ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε νομοθετικές αλλαγές με αναδρομική ισχύ, καθώς πρόκειται για ποινικά ζητήματα. Απαντώντας στις βολές της Ν.Δ., ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση του Κων. Καραμανλή να κλείσει πριν από ένα χρόνο άρον άρον τη Βουλή, με στόχο την παραγραφή των σκανδάλων (Βατοπέδι, Ζίμενς κ.ά.) και διερωτήθηκε: «Γιατί τόση αγωνία να θεωρηθούν τα πάντα παραγεγραμμένα;».
ΠΗΓΉ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα