Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Απόφαση κατάσχεσης της περιουσίας Ψωμιάδη

Διαταγή δικαστηρίου ύστερα από αίτημα επενδυτών η οποία αφορά και τη σύζυγο, την κόρη του και τις εταιρείες συμφερόντων του

Νέα προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ασπίς Capital Π.Ψωμιάδη, της συζύγου του, της κόρης του και των εταιρειών συμφερόντων του εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα 157 επενδυτών της Ασπίς Capital, το οποίο υποβλήθηκε μετά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέρων που κατατέθηκε, διέταξε την προσωρινή κατάσχεση της περιουσίας του Π. Ψωμιάδη μέχρι του ποσού των 15,5 εκατ. ευρώ. Η διαταγή ισχύει ως την εκδίκαση της κύριας αγωγής των 157 επενδυτών. ...
..

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά προσωρινή διαταγή που εκδίδεται σε βάρος του Ψωμιάδη. Είχε προηγηθεί το αίτημα άλλων 63 επενδυτών το οποίο έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που διέταξε το «πάγωμα» της περιουσίας του προέδρου της Ασπίς Capital, της συζύγου και της κόρης του μέχρι του ποσού των 40 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, ανοικτά και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα άλλα δικαστικά μέτωπα που έχουν ανοίξει σε βάρος του προέδρου και ιδιοκτήτη του ομίλου ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια, ο οποίος δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει και νέες κατηγορίες. Ηδη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έδειξε στον Π. Ψωμιάδη και στον καταζητούμενο συνεργάτη του Ανδ. Λοΐζο το εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Β. Ιωαννίδη και παρέπεμψε σε δίκη τους Ψωμιάδη και Λοΐζο προκειμένου να δικαστούν για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Η υπόθεση για την οποία εκδόθηκε το βούλευμα αφορά εγγυητική επιστολή ύψους 505 εκατ. ευρώ που προσκόμισε ο Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) τον Σεπτέμβριο του 2009 και η οποία ήταν πλαστή, όπως προέκυψε από έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης συνεχίζεται η έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Β. Ιωαννίδης με αφορμή ειδική αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από ζημιωθέντες επενδυτές και ασφαλισμένους. Ο κ. Ιωαννίδης συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει αν στην υπόθεση της Ασπίς έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης κ.ά.
πηγή:tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα