Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

3μερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμο​να στη Βάλτα

Valta Trifilias valta.trifilias@gmail.com
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ.jpg
Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου την κοίμηση του Πολυούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.
Η αρχή θα γίνει με τη 2η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου μετά τις 20:00, στην οποία οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί. Προσκεκλημένοι στην γιορτή θα είναι οι διατροφολόγοι Λιακοπούλου Ασημίνα και Αλεξόπουλος Παναγιώτης, οι οποίοι θα αναφερθούν στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα
παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, κας Γαρυφαλιάς Τεριζάκη, θα ζωγραφίσουν θέματα με τα δύο προϊόντα πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία και θα εκθέσουν.
Την Τρίτη 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, μετά την περιφορά της εικόνας θα ακολουθήσει μεγάλο αφιέρωμα σε ξεχασμένα παιχνίδια, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια.
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα