Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βλέπει η Standard & Poor's

Σχεδόν σίγουρη είναι μια νέα υποβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας για την Standard & Poor's, η οποία, μάλιστα, βλέπει μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στον ορίζοντα.
Την εκτίμηση αυτή έκανε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, Ντέιβιντ Μπίαρς. Ο κ. Μπίαρς, δήλωσε πως «η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη υποβάθμιση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα».
Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, είπε ότι «αυτό, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα-δύο χρόνια».
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως από την S&P, ενώ τη Δευτέρα έλαβε αξιολόγηση υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας από τη Moody's.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα