Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΘΕΜΑ : Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τις εξελίξεις στην οικονομία και τη Σύνοδο Κορυφής

ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ   (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Μεσσηνίας)
Εικόνα έχει η ΝΕΤ
Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με «περισσότερη Ευρώπη», με στοιχεία που θα εξασφαλίζουν την επί της ουσίας πολιτική της ενότητα. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία δεν αφορά  μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη, διότι η κρίση χρέους γενικεύεται.
Η κυβέρνηση ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση αυτή, θα πρέπει να προωθήσει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, διότι η κοινωνία χειμάζεται, τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα κάθε μέρα και πολλαπλασιάζονται.
Και επιτέλους να δρομολογηθεί ένα στοιχειώδες, όσο και αναγκαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Διαφορετικά το χρονικό σημείο εξόδου της χώρας από την κρίση θα απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο. 

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ
Εικόνα έχει η ΝΕΤ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η υπεύθυνη του κόμματος για θέματα Παιδείας, Μαρία Ρεπούση, συναντήθηκαν σήμερα με την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ. Αμέσως μετά ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ. Από καιρό είχαμε υποστηρίξει την άποψη ότι το Υπουργείο είχε υποχρέωση για το σωστό αποτέλεσμα να συνομιλεί, να έχει διάλογο με την ΠΟΣΔΕΠ, ένας διάλογος ο οποίος προωθείται. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Θεωρούμε, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση-και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την ΠΟΣΔΕΠ-θα πρέπει να προστατευτεί το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου. Το θέμα της διοίκησης είναι εξαιρετικά κρίσιμο, όπως επίσης μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το πρόγραμμα των σπουδών. Το πανεπιστήμιο πρέπει να αλλάξει, αλλά πρέπει αυτό να γίνει με περιφρουρημένο το αυτοδιοίκητο. Η Δημοκρατική Αριστερά στη συζήτηση που θα γίνει στη βουλή με βάση και τις δικές της θέσεις θα αξιολογήσει τελικά το σχέδιο νόμου που  θα έρθει.

Αγαπητοί φίλοιμε το mail αυτό θέλουμε σαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Μεσσηνίας αλλά και
απο πλευράς του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε να σας ευχαριστήσουμε για την απρόσμενα
μεγάλη προβολή που μας κάνετε στο blog σας και ειδικά  σε μάς που είμαστε ένα κόμμα
καινούριο χωρίς οικονομικές επιχορηγήσεις , χωρίς εφημερίδα, χωρίς τηλεοράσεις κλπ
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε.
και για οιονδήποτε επικοινωνία θελήσετε είμαστε στη διάθεση σας
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
6934575727


2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 20, 2011

    μας έπρηξες με τον κουβέλη...'Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 20, 2011

    Συμφωνώ!!!!!
    Όσο και να τον συμπαθώ .....το παρακάνετε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα