Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας : «Δεν εφησυχάζουμε και διεκδικούμε μέχρι τέλους το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου»

ImageΤην κοινή τους θέση πως δεν εφησυχάζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις για το νοσοκομείο, και τη βούλησή τους για σθεναρή διεκδίκηση, μέχρι τέλους, του αυτοδιοίκητου αυτής της Μονάδας Υγείας, εξέφρασαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Παράλληλα, συναποφάσισαν τη διεύρυνση της Επιτροπής Υποστήριξης του Νοσοκομείου, που συγκρότησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και συλλόγων.
Η Επιτροπή θα αιτηθεί να τύχει συνάντησης με τον ίδιο τον υπουργό ή, έστω, τον υφυπουργό Υγείας, για να του μεταφέρουν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους, τόσο για τη λειτουργία του νοσοκομείου όσο και για το αυτοδιοίκητό του, δηλαδή τη δική του διοίκηση, όπως έχει και σήμερα, και όχι τη συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ωστόσο, αν και δημόσια η συζήτηση, με ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, σε φορείς, συλλόγους και πολίτες, ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν και η συνεδρίαση, που από τη Δημοτική Αρχή (από πριν) της είχαν δώσει χαρακτηριστικά συγκέντρωσης, «σκιάστηκε» από τα άδεια καθίσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.
Για τη μικρή συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε: «Η αλήθεια είναι πως όταν σχεδιάσαμε αυτή τη συγκέντρωση, είχαμε κατά νου πως θα είχαμε περισσότερο κόσμο, μεγαλύτερη ανταπόκριση. Τα γεγονότα τρέξανε, ενδεχομένως ο κόσμος να έχει εφησυχάσει από αυτά που άκουσε και διάβασε (σ.σ. για το Νοσοκομείο) ή επειδή ο κόσμος εμφανίζεται και λίγο ζαλισμένος από το τι συμβαίνει γύρω του, επαφίεται πάντα εις τον πατριωτισμό μας, από τον οποίο υπερχειλίζουμε, με την καλή έννοια, για να υπερασπιστούμε τα δίκαια των συμπολιτών μας».
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση, είπε: «Είχαμε μείνει στην προηγούμενη συνεδρίασή μας ότι την 1η Ιουλίου, στο διαδίκτυο, είχε αναρτηθεί μια πρόταση, μια απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, που έλεγε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ουσιαστικά υποβαθμίζεται σε πρωτοβάθμιο φορέα υγείας, βραχείας νοσηλείας και μιας ημέρας χειρουργείου. Έγιναν οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, όχι μόνο από εμάς αλλά και από πολιτικά πρόσωπα, και εδώ οφείλω να ευχαριστήσω τα πολιτικά πρόσωπα που κάνανε τις παρεμβάσεις τους, έτσι ώστε στις 6 Ιουλίου να βρούμε μια καινούργια ανάρτηση, όπου η υποβάθμιση του νοσοκομείου είχε αφαιρεθεί!».
Επίσης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τη συζήτηση που είχαν στην τελετή εγκαινίων του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά, προ ημερών, και τις διαβεβαιώσεις για το νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε μιας μικρής διάρκειας αλλά ουσιαστική διαβούλευση, θα την έλεγα εγώ, με το διοικητή της 6ης Δ.Υ.Πε., τους δύο βουλευτές του νομού, τον κ. Κουσελά και τον κ. Βουδούρη, και άλλους παράγοντες του τομέα της Υγείας, όπως ο πατριώτης μας ο κ. Κορμάς, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ΕΚΑΒ. Εκεί, επαναβεβαιώθηκε από τον κ. Κορμά ότι έφυγε οριστικά, κατά την εκτίμησή του, η επικίνδυνη πρόταση ότι υποβαθμίζεται το νοσοκομείο, και ότι το νοσοκομείο παραμένει εκτός από φορέας πρωτοβάθμιας υγείας, γιατί είναι και κέντρο υγείας, και φορέας δευτεροβάθμιας υγείας! Τέθηκαν και ορισμένα ζητήματα μείωσης των κλινών, συγχώνευσης των κλινικών, τα οποία είναι τεχνικά ζητήματα. Αυτά που είπαμε στο γραφείο του διοικητή του ΚΑΦΚΑ, δημόσια ειπώθηκαν και κατά τους χαιρετισμούς των εγκαινίων».
Και πρόσθεσε: «Φύγαμε χαρούμενοι!».
Συνεχίζοντας ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας απέναντί του, σημειώνοντας πως διάβασε στις εφημερίδες πως επίκειται επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, «ενός κυρίου που λέγεται Πολύζος», όπως είπε, στην Καλαμάτα και θεώρησε καλό να πάνε να του δώσουν την απόφαση του Δ.Σ. και να του αναπτύξουν και προφορικά τις απόψεις του Δήμου. Όμως, «αυτός ο κύριος μας αντιμετώπισε (μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Κατσαργύρη) ανοίκεια. Πρώην υπάλληλος ενός νοσοκομείου νόμιζε ότι είχε απέναντί του τον κλητήρα του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας και αναφέρθηκε στο συμβάν, με φουλ επίθεση κατά του κ. Πολύζου!
«Το νοσοκομείο δεν προσφέρεται για πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση» επεσήμανε ο Γιάννης Κατσαργύρης και πρόσθεσε: «Δεν εφησυχάζουμε και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα!».
Με τη σειρά του ο κ. Μπόζος αναφέρθηκε στην προχθεσινή επίσκεψη του κ. Πολύζου στο νοσοκομείο, στις διαβεβαιώσεις που έδωσε για μια ακόμη φορά, καθώς και στην άμεση παρέμβασή του για την επίλυση προβλημάτων που του τέθηκαν. «Από τους δείκτες, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι στην καλύτερη θέση από όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και με πολύ καλές προοπτικές!».
Σε παρέμβασή της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρθηκε στην προσφορά του νοσοκομείου, σημειώνοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για αυτό που χρόνια υπηρετούν, τον πολίτη και αυτό που του ανήκει - αναβαθμισμένες παροχές υγείας.
Στο θέμα της διοίκησης αναφέρθηκε ο γιατρός Γιάννης Κωνσταντόπουλος. Ακολούθησαν τοποθετήσεις εργαζομένων, ιατρών καθώς και πολιτικών - αυτοδιοικητικών στελεχών. Όλοι τόνισαν πως δεν εφησυχάζουν και πως θα αγωνιστούν για να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο, ενώ ακούστηκαν και απόψεις πως ναι μεν δεν υποβαθμίζεται «αμέσως», αλλά «εμμέσως» και σιγά σιγά με την ενιαία διοίκηση θα αρχίζει το «ξήλωμα».
«Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, βρίσκεται σε εξέλιξη» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Κόλλιας!
Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Π.Σ. Δημήτρης Δράκος και ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα