Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Όλο το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα

*** Διαβάστε το πλήρες κείμενο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής
Πληθώρα σημαντικών αποφάσεων προέκυψε από τη σύνοδο κορυφής με σκοπό την εύρεση μιας καθαρής "λύσης" για την Ελλάδα και κυρίως τη θωράκιση της ευρωζώνης από την απειλή επέκτασης της κρίσης κρατικών χρεών στον πυρήνα της.
Ταυτόχρονα, καταγράφηκε μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της γερμανικής πλευράς και της κ. Μέρκελ, καθώς πέρασε η θέση για συμμετοχή των ιδιωτών, παρά την αντίθεση άλλων χωρών, αλλά και της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου και τις δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων, το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 109 δισ. ευρώ μαζί με τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Η αναχρηματοδότηση ελληνικού χρέους με την εθελοντική συμφωνία των ιδιωτών για την περίοδο 2011 - 2020 αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 δισ. ευρώ, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος, κ. Ν. Σαρκοζί, ανέφερε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και η μείωση των επιτοκίων θα περιορίσουν συνολικά το ελληνικό χρέος κατά 24% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά ποσό της τάξεως των 54 δισ. ευρώ.
Από αυτό το ποσό, περίπου το μισό θα είναι το "καθαρό αποτέλεσμα" στη μείωση του χρέους από τη συμμετοχή ιδιωτών, ενώ το υπόλοιπο θα προέλθει από τη μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής εκ μέρους των μηχανισμών βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα