Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΚτΕ Μεταφορών τους ΠΑΣΟΚ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ :Να μην γινόμαστε βασιλικότε​ροι του βασιλέως

Προσπάθησε να βγει ατσαλάκωτος από τις συμπληγάδες, στην διάρκεια ομιλίας του στο ΚΤΕ Μεταφορών ο Γιάννης Ραγκούσης.
 Μέσα σε λίγες προτάσεις προσπάθησε να αποφύγει τον σκόπελο των ταξί και να αποδώσει κατηγορίες πάνω τους, ενώ θέλησε να κατευνάσει τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε ανοιχτή και διαρκή κόντρα με τον προκάτοχο του στο υπουργείο Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα.
 «Ο Δημήτρης είναι φίλος μου κι επειδή έχει γίνει πολύ σπέκουλα, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: Δεν θα υπήρχε διάταγμα Ρέππα, αλλά διάταγμα Ραγκούση. Αυτό θα έφερε για πάντα τη δική μου υπογραφή.
 Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νεό πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν φέρω ευθύνη»
Στην συνέχεια ο κ. Ραγκούσης έριξε όλη την ευθύνη σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκε ότι φέρει μερίδιο.
 «Εγώ από την αρχή ήμουν ξεκάθαρος. Είμαι ανοιχτός στο διάλογο. Ενώ είχαμε συμφωνήσει για διάλογο, οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε γενική συνέλευση, αποφασίζουν κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων, λιμανιών και αρχαιολογικών χώρων. Όταν απέναντι μας είχαν δεσμευθεί ότι θα κάνουνε διάλογο, τη στιγμή που δεν έχουν ακούσει ποιες είναι οι προτάσεις μας.

 Δεν μπορούν να εξηγήσουν λογικά το πώς τη μία μέρα κατέθεσαν προτάσεις και την επόμενη, χωρίς δική μας απάντηση, προχώρησαν στους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών με αποφάσεις που έλαβαν».
«Δύο μέτρα, δύο σταθμά»
Αποκορύφωμα του μέχρι στιγμής διαλόγου του υπουργού Υποδομών με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ ήταν η μομφή της βουλευτού Φθιώτιδας κ. Τονιας Αντωνίου η οποία είπε ότι:
«Εχεις κάνει δηλώσεις υπέρ της αυτορρυθμισης της αγοράς». «Εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Λες ό,τι λέει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος!» απάντησε ο υπουργός.
Χρονοδιάγραμμα διαλόγου ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τσελέπης έκανε λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ενώ ορίζονται πληθυσμιακά κριτήρια για τα επαγγέλματα των φαρμακοποιών και συμβολαιογράφων δεν συμβαίνει το ίδιο με τους αυτοκινητιστές.
Μάλιστα έψεξε τον κ. Ραγκούση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Επρεπε να προλάβεις την πυροδότηση ακραίων αντιδράσεων». «Απελευθέρωση χωρίς κανόνες και κριτήρια είναι ζούγκλα» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΚΤΕ Μεταφορών είναι κατάμεστη από βουλευτές του ΠαΣοΚ.
«Λούνα παρκ»
Ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Σαλαγιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι «πυροδοτούμε ένα κλίμα χωρίς να έχουμε κάτι να αντιπροτείνουμε. Τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας για την κυβέρνηση» και ζήτησε να πάει το θέμα στην κυβερνητική επιτροπή.
Επίσης ο βουλευτής της Β' Αθηνών κ. Γιάννης Βούρος επισήμανε ότι «προσπαθούμε να φανούμε αξιόπιστοι στο εξωτερικό και το κατορθώνουμε. Χρειάζεται μια συνέχεια συγκοινωνούντων δοχείων αλλιώς είναι εύκολο να χαρακτηριστούμε ότι βρισκόμαστε στο λούνα παρκ και ότι παίζουμε με τα συγκρουόμενα. Εχουμε καταρρακωθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα και πρέπει να βάλουμε έναν πάτο στο βαρέλι».
Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής διότι, όπως είπε, στο ζήτημα των ταξί δεν υπάρχει κυβερνητική συνεχεία.
Τον λόγο ξαναπήρε ο κ. Κουσελάς ο οποίος ζήτησε «να μην γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως» ενώ ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ευάγγελος Αργύρης τόνισε ότι αν δεν γινόταν ο ανασχηματισμός δεν θα είχε συμβεί αυτή η καταστροφή. «Είναι σαν να έχει αλλάξει η κυβέρνηση και όχι ο υπουργός» σημείωσε.

18 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Σωστός Ο Δ. Κουσελάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Κουσελά προχώρα ανέτρεψε τα ΌΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Πες τα όλα με το όνομα τους....Ο Ραγκούσης είναι διορισμένος όχι εκλεγμένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί χωρίς να φοβάται το πολικό κόστος και την πολιτική φιλία....με το κο Ραγκούση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Εκπροσωπεί επ' άξια όλες τις εργατικές τάξεις της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ....δεν άρεσε όμως αυτό γιατί θέλουν υπουργούς πιόνια όχι υπουργούς που προέρχονται απο τον λαό και τον εκπροσωπούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    O υπουργός μεταφορών δεν είναι εκλεγμένος αλλά διορισμένος....τον Ραγκούση δε τον ψήφισε κανείς γι'αυτό έχει αυτή την συμπεριφορά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Μόνο ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ είχε τέτοια ανοιχτή ρήξη με τον κο Ραγκούση. Οι άλλοι εκπροσωποι του Μεσσηνιακού λαού; Δε θέλουν να χαλάσουν τις καλές τους σχέσει με τον Ραγκούση η κα Γιαννακοπούλου και ο πανελίστας του άλτερ Βουδούρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ...
    Απλα το γραφειο του Κουσελα με κατευθυνομενα μυνηματα,παιρνα στην αντεπιθεση,μπας και περσωσει οτι μπορει,απο τα αμειλικτα-αδιαψευστα ερωτηματα,που γραφωνται στα BLOGS.!!!

    ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΑΝΩ-ΚΑΤΑΠΑΝΩ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΦΡΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    Ότι να ναι.....ποια γραφεία....; Ήρθε κανένας άλλος σε φανερή ρήξη από τους βουλευτές ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ;;; Να μη χαλάσουμε τις επικοινωνιακές μας σχέσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    που ναι ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑνώνυμοςΙουλίου 27, 2011

    ΠΟΙΟΣ άλλος θα είχε τα καρύδια να έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον υπουργό και τον πρωθυπουργό ; Όσο για τα γραφεία.....χτυπάγαμε κουδούνια και σεις ήσασταν κλειδωμένοι και φοβόσασταν....άξιοι εκπρόσωποι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ είπε...Ιουλίου 28, 2011

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ Ή ΔΕΝ ΛΕΤΕ.
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ((ΜΗΤΣΑΡΑΣ)) ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!!!!
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2011

    Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ...ΕΛΑ ΡΕ ΜΗΤΣΟ..ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ..ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ..ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2011

    ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΣΤΑ BLOGS. ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΜΗΤΣΟ. ΤΟ ΝΕΤ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΟΗΤΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ. ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ..ΦΤΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ......Ιουλίου 28, 2011

    ΝΤΡΟΠΉ!
    ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ!
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ
    ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2011

    Νέα πολιτικός σου λέει.....με λασπολογία και μικροπολιτική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑνώνυμοςΙουλίου 28, 2011

    Απειλές σε βουλευτή...πρώην υπουργό....σου την φυλάνε ....έλεος ρε παιδιά....κάθε σαββατοκύριακο Κυπαρισσία είναι...καταλάβαμε την πολιτική σας σκοπιμότητα, είναι και το νεαρό της ηλικίας που σας βγάζει εκτός εαυτού και σε παραλογισμό....συγκρατήστε την αδρεναλίνη σας για το καλό του τόπου και όχι για το κακό του πρώτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑνώνυμοςΙουλίου 29, 2011

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΗΤΣΟ.
    ΤΟ ΝΕΑΡΟΝ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα