Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΕΑΣ Μεσσηνίας:Ισολογισμός και άλλα οικονομικά θέματα στη γ.σ. της Κυριακής

Με σοβαρά θέματα, κατά βάση οικονομικά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η γενική συνέλευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας, αλλά και στον απόηχο κρίσιμων γεγονότων για την πορεία της οργάνωσης που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Δύο από αυτά, η πρόσφατη πρόταση μομφής κατά του προεδρείου από μέλη του Δ.Σ., που τελικά δεν πέρασε, αλλά και η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή της Ένωσης Δημήτρη Ραπτέα από τον Νίκο Σαρδέλη.
Από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της μεθαυριανής συνέλευσης είναι το θέμα της έγκρισης του ισολογισμού για το 2010, καθώς εάν καταψηφιστεί, «πέφτει» η Διοίκηση της ΕΑΣ.

Με δεδομένο ότι η ζημιά στον ισολογισμό ξεπερνά το 1,7 εκ. ευρώ, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Ένωσης, Βασίλη Κοζομπόλη, εάν περιμένει ότι θα πάρει την έγκριση από τη γενική συνέλευση. «Εγώ πιστεύω ότι ο ισολογισμός θα εγκριθεί» μας απάντησε χθες.Επίσης σοβαρό θέμα που αναμένεται να τεθεί, είναι το οικονομικό «άνοιγμα» των περίπου 6,5 εκ. ευρώ της οργάνωσης, που αφορά οφειλές πελατών και παραγωγών προς την Ένωση και για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα, μέχρι και έρευνα για την απόδοση ευθυνών. «Από τα 6 εκ. ευρώ, οι επισφάλειες για την Ένωση, σύμφωνα με εκτίμηση του ορκωτού, είναι 1.400.000. Στα 6 εκατομμύρια φτάνουν οι συνολικές μας απαιτήσεις, για τις οποίες γίνονται προσπάθειες σιγά σιγά να τις μαζέψουμε» πρόσθεσε ο κ. Κοζομπόλης.
Όσο για το προσωπικό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που είναι απλήρωτο, ο κ. Κοζομπόλης μάς είπε: «Είναι απλήρωτο ακριβώς επειδή υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Οι τράπεζες δε χρηματοδότησαν φέτος, από τις ενεργοποιήσεις δεν εισπράξαμε τίποτα, οπότε δημιουργείται αυτή η δυσχέρεια στη ρευστότητα, συν το πιστωτικό άνοιγμα των πελατών μας, που είναι υπερβολικά μεγάλο. Και αυτό μας έχει απασχολήσει τελευταία, ώστε να καταφέρουμε να το μειώσουμε».
Στα προγραμματισμένα προς συζήτηση θέματα έχει ενταχθεί, επίσης, η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Έχουμε κάνει μια μελέτη για φωτοβολταϊκά και έχει εγκριθεί ένα μέρος, αλλά πρέπει να μπει στους σκοπούς της εταιρείας για να υλοποιηθεί. Πρόκειται για φωτοβολταϊκά στις στέγες και αφορά 5 υποκαταστήματα της ΕΑΣ. Για το ένα, αυτό της Πύλου, έχει εγκριθεί από τη ΔΕΗ, ενώ τα άλλα προχωράνε».
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα