Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κρίση στη "Νέα Πελοπόννησο" Δέδες υπέρ Μαλαπάνη

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ειδική συνεδρίαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, μετά την παραίτηση προχθές του κ. Χρήστου Μαλαπάνη.
Στο μεταξύ, με δήλωσή του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες στηρίζει την απόφαση του κ. Μαλαπάνη και θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας τόσο του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη όσο και την παράταξης της πλειοψηφίας.

Νέα αντίδραση
Η ατμόσφαιρα χθες το πρωί στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ήταν βαριά, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση των προσωπικών αντικειμένων και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων από το γραφείο του κ. Μαλαπάνη.

Ο ίδιος πέρασε ελάχιστα λεπτά νωρίς το πρωί, προκειμένου να πάρει τα πράγματά του και αποχώρησε.
Πληροφορίες από το στενό του κύκλο, πάντως, αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από εκδοχές που τον θέλουν να επιδίωξε ανάθεση έργου που αφορά στον κόμβο του αεροδρομίου Καλαμάτας στην κοινοπραξία Μορέα, κι αυτό να προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τατούλη. Συνεργάτες του κ. Μαλαπάνη τονίζουν ότι η εισήγησή του ήταν ξεκάθαρη και κατατεθειμένη και μόνο εκ του πονηρού μπορεί κάποιος να επιδιώκει μια τέτοια ερμηνεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει νομική αντίδραση του κ. Μαλαπάνη.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήδη έχει γίνει ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε σύντομα να προχωρήσει η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Η εκλογή αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και ενδιαφέρον αναμένεται να εκφράσουν, με μεγαλύτερα ερείσματα, ο κ. Παναγιώτης Αλευράς που έχει πάρει και τις περισσότερες ψήφους, και ο κ. Γιάννης Αργυράκης.

«Ο… επόμενος»
Στο μεταξύ, νέο κύμα εξελίξεων αναμένεται να προκαλέσει και η δήλωση στήριξης του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε στον Χρ. Μαλαπάνη.
Ο κ. Δέδες δήλωσε: «Η παραίτηση του εκλεγμένου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί πολιτική πράξη βαρύνουσας σημασίας, με άμεση αναφορά στη συνοχή της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”. Αναδεικνύει ταυτόχρονα, με εμφαντικό τρόπο, το ζήτημα της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας των συλλογικών και ατομικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η προσπάθεια να συνδυαστεί η παραίτηση, με δήθεν “εξυπηρέτηση συμφερόντων”, δε χρειάζεται αντίκρουση.
Αδιάψευστος μάρτυρας του ανεπίληπτου ήθους και της πολιτικής εντιμότητας του Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί η επί τρεις δεκαετίες διαδρομή του στο δημόσιο βίο.
Προβάλλει, ωστόσο, επιτακτική η ανάγκη, για ευρύ και ειλικρινή διάλογο, που θα καταλήξει σε γρήγορες αποφάσεις για την αποκατάσταση του κύρους, της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων».
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο μετά την παραίτηση του κ. Μαλαπάνη έδειχναν τον κ. Δέδε ως τον επόμενο που θα έχει την τύχη του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα