Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπ. Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων για 40 χρόνια, στο πρότυπο της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, προβλέπει η ρύθμιση του υπ. Περιβάλλοντος για το θέμα. Η ρύθμιση, παρουσιάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και δόθηκε στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου. Η ρύθμιση περιλαμβάνει την καταβολή προστίμου, το ύψος του οποίου θα προκύπτει βάσει της αντικειμενικής αξίας -πολλαπλασιαζόμενη επί έναν συντελεστή προστίμου, που θα κυμαίνεται από 0,10 έως 0,15- και το είδος της παράβασης. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στο Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία χώρων ελεύθερων και πρασίνου. Το υπουργείο εκτιμά ότι με τη ρύθμιση, μπορούν συνολικά να εισπραχθούν περισσότερο από ένα δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011, αν και ο στόχος είναι τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη ρύθμιση θα εξαιρούνται όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται εντός δασικών και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και τα αυθαίρετα που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών σε Μαραθώνα, Παλαιά και Νέα Πεντέλη (ξεπερνούν τις 2.000). Ταυτόχρονα θα υπάρξει διαχωρισμός των αυθαιρέτων σε αυτά που χτίστηκαν πριν από το 2003 και σε αυτά που χτίστηκαν μετά.
(Πατήστε εδώ για να δείτε συγκεκριμένα τι προβλέπεται για τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών, πως γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου διατήρησης, την διαδικασία διατήρησης, την Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων. Επίσης δείτε ενδεικτικά πρόστιμα για 30τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις για 100τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις για μεγάλα κτίρια (πλην κατοικίας) και για το κατ’ αποκοπή πρόστιμο για τις μικρότερες των 20τμ αυθαίρετες κατασκευές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα