Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για την οικονομία και την επικείμενη σύνοδο κορυφής

Η απουσία συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου και στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση, έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύονται σενάρια αποσύνθεσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα πορεύτηκε με όρους υποταγής στην αποτυχημένη συνταγή του μνημονίου.
Η Δημοκρατική Αριστερά έγκαιρα είχε υποδείξει ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της θετικής αναδιάρθρωσης του χρέους, που έχει αρχίσει να συζητείται στους ευρωπαϊκούς κύκλους.
Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι «περισσότερη Ευρώπη» , με αλληλεγγύη και κοινωνικό περιεχόμενο και όχι επιστροφή στις εθνικές περιχαρακώσεις.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα υπηρετούν την πολιτική Ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί

Οι ιδιοκτήτες των ταξί έχουν κάθε δικαίωμα στην απεργία. Πρέπει να συνυπολογίζονται, όμως, όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της κοινωνίας και της χώρας. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια δεν πρέπει να κλείνουν, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία περίοδο.
Να ανοίξει το επάγγελμα, αλλά όχι με τον τρόπο που το επιβάλλει το Υπουργείο. Η χώρα έχει πάρα πολλά ταξί, δεν πρέπει όμως να στερηθούν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια και άλλοι, αλλά με τις προϋποθέσεις εκείνες που δεν θα καταστήσουν το συγκεκριμένο χώρο ξέφραγο αμπέλι και δεν θα επιφέρουν πλήρη απορρύθμιση του επαγγέλματος . Να ληφθούν υπόψη και να συνυπολογισθούν οι προϋποθέσεις και οι ελεγχόμενες πληθυσμιακές αναλογίες που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα