Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Στο βωμό της παραίτησης Μαλαπάνη το τοπικό ΠΑΣΟΚ θυσιάζει.. όλα του τα στελέχη

Με μια δήλωση σήμερα η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κάνει τον πολιτικό επικήδειο του Χ.Μαλαπάνη πλέκοντας του το εγκώμιο, απαξιώνοντας τα υπόλοιπα στελέχη του που τόσα έχουν προσφέρει και το κόμμα δεν τους πρόσφερε τίποτε εν αντιθέσει με τον Χ. Μαλαπάνη που μια ζωή ήταν ο βολεμένος του κόμματος.
Στην επιστολή που ακολουθεί αξίζει να σημειωθεί όπως θα δείτε ότι γίνετε μια μικρή αναφορά και για την βουλευτή του Νομού Μεσσηνίας Νάντια Γιανακοπούλου που δέχθηκε σφοδρότατη τη επίθεση πριν λίγε ημέρες κάτι που η ΝΕ περνά σχεδόν στο ντούκου δείχνοντας την ευαισθησία της σε έναν νέο άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική…
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και επιστολή συμπαράστασης και κολακείας στον Χ. Μαλαπάνη από τον βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη κάτι που είναι φυσιολογικό μια και η ομάδα που ανήκει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης έπεσε με τα «μούτρα» πάνω στον εν λόγω βουλευτή για να τον βγάλει αν και κατέβαινε για πρώτη φορά πράγμα που κατάφερε και ως εκ τούτου τώρα αυτός ξεπληρώνει το γραμμάτιο…
Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την επιστολή της Ν.Ε και αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλες αντιδράσεις για αυτήν την ενέργεια. 
Προς
Τα Μ.Μ.Ε του Νομού Μεσσηνίας
ΘΕΜΑ: Πρόσφατες εξελίξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Παραίτηση Χρ. Μαλαπάνη.
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011, η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας συγκλήθηκε για να συζητήσει θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν το Νομό μας, ανάμεσα σ΄αυτά και τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα στο Π.Σ. πρόσφατα και ειδικά την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη.
Η Ν.Ε. έχουσα απαρτία, στο συγκεκριμένο θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου με ικανή πλειοψηφία κατέληξε στο κάτωθι κείμενο/ δήλωση:
Όταν ψάχνουμε για φάρο σε δύσκολες πολιτικές συγκυρίες, προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις κατά συνείδηση και με πολιτικό αντίκτυπο ανατρέχουμε στους πραγματικούς λόγους που μας ώθησαν στη πολιτική. Οι λόγοι αυτοί δεν απέχουν καθόλου από αυτούς που επικαλείται στην επιστολή παραίτησης ο Χρήστος Μαλαπάνης από την θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Είναι πλέον πρόδηλο σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ότι στη πολιτική – είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση α΄ή β΄βαθμού για το κοινοβούλιο – σοβεί και σήμερα ιδιαίτερα έντονα, μια αέναη μάχη ανάμεσα σε πολιτικές και πρόσωπα που εκφράζουν από τη μια πλευρά τη συνέπεια λόγων και έργων όπως και ήθους, γνώσης και ικανότητας ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του αναχρονισμού, της πελατειακής πολιτικής και του κομματικού παραγοντισμού.
Αυτός ο αξιακός διαχωρισμός των προσώπων και των δυνάμεων που συμμετέχουν στα κοινά διατρέχει οριζόντια κάθε θεσμικά συγκροτημένη πολιτική οντότητα έως και αυτές τις ίδιες τις κομματικές οργανώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Διακρίνει δε το πολιτικό προσωπικό σε προοδευτικό ή συντηρητικό σε φορείς αλλαγής και προόδου ή σε κραυγές και συντεχνίες του λαϊκισμού.
Σε αυτή τη μάχη ο συντ. Χρήστος Μαλαπάνης υπήρξε πάντα μπροστάρης αλλά και στρατιώτης με πολιτικό λόγο και έργα που αποτελούν σημεία αναφοράς και ελπίδας, παραμένει πάντα ανεκτίμητο πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο
Η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας με το Χρήστο Μαλαπάνη αντιπεριφερειάρχη είχε επιτέλους ευκαιρία να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το δικαίωμα της στην ανάπτυξη.
Ελπίζουμε και προτρέπουμε τα υπόλοιπα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καλύψουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Μεσσηνία το κενό που δημιουργεί η παραίτηση του αντιπεριφεριάρχη.
Τέλος πιστεύουμε ότι ο καθένας μας κρίνεται από το λαό όχι μόνο για αυτά που έκανε αλλά και για αυτά που δεν έκανε. Γι΄αυτό πρέπει να πάμε ως Μεσσήνιοι ενωμένοι στην επόμενη μέρα του περιφερειακού γίγνεσθαι και με αισιοδοξία και χωρίς αντιπαραγωγικές πρακτικές πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το τόπο πάντα με γνώμονα τις βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν αρχικά τους εμπλεκόμενους με τα κοινά.
Η φιλοσοφία του «λειτουργώ ως μονάδα» ανήκει στο χθες και είναι ξένη προς τις αρχές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα πιο επιτακτικά από ποτέ η κοινωνία χρειάζεται νέες συλλογικότητες, προκειμένου να υπερβούμε ως λαός και ως χώρα την πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε.
Ν.Ε ΠΑΣΟΚ
Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα