Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την εφετεινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό: οι θεσμοί και τα άτομα διαφθείρονται, η οικονομία υπονομεύεται και η κοινωνία συνολικώς παρακμάζει. Επικρατεί διάχυτη παντού η ανομία. Αυτό ζούμε σήμερα, με αποτέλεσμα ακόμα και τα μεγάλα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης (πολιτικές ελευθερίες, πρόοδος, ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη και στο ευρώ κλπ) να ορώνται με δυσπιστία απ' τον λαό.

Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες.
Διπλό λοιπόν είναι και το μήνυμα της ημέρας: δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία χωρίς απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων από όλους και σε όλα τα επίπεδα. Και δεν υπάρχει πλήρης εθνική ανεξαρτησία όταν δεν αντιμετωπίζουμε πρώτα μόνοι μας τα οικονομικά και τα άλλα μεγάλα μας προβλήματα.
Εύχομαι η πολύπλευρη αυτή κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους και ιδίως της κοινωνίας όπως, 37 χρόνια πριν, μια άλλη, εθνική κρίση οδήγησε -με μέγα αναμφιβόλως εθνικό τίμημα- στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πάνε χαμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα