Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: Διαφωνίες Κανάκη και Χρονόπουλου και παραίτησή τους

        
«Κατέβηκαν από το τρένο», όπως ήταν το μότο του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ’80, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Ηλίας Κανάκης και Ευγένιος Χρονόπουλος.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της παραίτησής τους από το αξίωμα που ανέλαβαν, «η ένταξή μας στο ΠΑΣΟΚ είχε την ουσιαστική αποδοχή των αρχών της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη. Οι αγώνες και η δημοκρατική λειτουργία του Κινήματος δημιούργησαν τις συνθήκες για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών. Ποτέ έως τώρα δεν ήταν για εμάς το ΠΑΣΟΚ το εφαλτήριο για ικανοποίηση προσωπικών, εργασιακών ή άλλου είδους φιλοδοξιών.

Η εκλογή μας στη Ν.Ε. από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους ήταν τιμητική για εμάς. Πιστέψαμε ότι μέσα από το κορυφαίο πολιτικό όργανο του νομού μας θα κάναμε την προσπάθεια να συμβάλουμε κι εμείς στην ανασυγκρότηση της χώρας, όπως ακριβώς οραματίστηκε και αγωνίζεται ο πρόεδρος του Κινήματος και πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου
και τα κορυφαία στελέχη τόσο του Κινήματος όσο και της κυβέρνησης. Αντ’ αυτού, μετά από πολλούς μήνες συνεδρίασε εκτάκτως η Ν.Ε. με θέμα την παραίτηση Μαλαπάνη από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Επειδή η κομματική μας συνείδηση δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των συντρόφων της Ν.Ε., υποβάλλουμε την παραίτησή μας. Πιστεύουμε ότι ως απλά μέλη του Κινήματος θα συμβάλλουμε καλύτερα στον αγώνα που δίνει η κυβέρνησή μας και το Κίνημα, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Ο αγώνας αυτός ταυτίζεται με τις συνειδήσεις μας και όχι με τις επιβαλλόμενες τακτικές ανταλλαγής περίεργων προσωπικών συναλλαγών με άλλοθι το ΠΑΣΟΚ».
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διαφοροποίηση ξεκίνησε λόγω του ικανού χρονικού διαστήματος που είχε να συνεδριάσει η Ν.Ε. και, κατά συνέπεια, επειδή δεν έχει ασχοληθεί με τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την περίοδο, και συγκλήθηκε μόνο για να συζητήσει την παραίτηση Μαλαπάνη. Κατά άλλες πληροφορίες, ο κ. Κανάκης ζήτησε από τη Ν.Ε. να καταδικάσει και την επίθεση που δέχθηκε προ ημερών από τους αγανακτισμένους η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου. Τρίτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόφαση να ακουστεί και η άλλη πλευρά (για το θέμα της παραίτησης Μαλαπάνη) και μετά να εκδοθεί η όποια ανακοίνωση, χωρίς αυτό τελικά να συμβεί.
Χ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα