Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ ΕΡΓΑΤΗ

Ο μεγαλοκαλλιεργητής ήταν Αλβανός εργάτης!      
Ο μεγαλοκαλλιεργητής ήταν Αλβανός εργάτης!Μεγαλοκαλλιεργητής... εμφανιζόταν στην αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ ένας Αλβανός εργάτης γης στα Φιλιατρά, ο οποίος ελέγχθηκε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει το ΣΔΟΕ για τα πλαστά τιμολόγια. Οπως όλα δείχνουν, γύρω από την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες είχε στηθεί μηχανή από την οποία πλούτιζαν επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τις τρύπες του συστήματος ελέγχου.
Χαρακτηριστικό της αποθράσυνσης του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι ο Αλβανός -για τον οποίο στα Φιλιατρά γνωρίζουν ότι είναι άνθρωπος του μεροκάματου- είχε κάνει αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ ποσού μεγαλύτερου από 40.000 ευρώ. Οι αρχές αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση - καθώς μάλιστα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τιμολόγια που κατατέθηκαν από τον Αλβανό έχουν τρυπηθεί με… καρφίτσα για να φαίνονται γνήσια, και το ποσό τους ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Οι έρευνες πάντως του ΣΔΟΕ συνεχίζονται, και στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι επιστροφές ΦΠΑ που ήδη έχουν γίνει από ΔΟΥ της Τριφυλίας όπου κατέθεσαν αιτήσεις οι αγρότες. Σημειώνεται εδώ πως η ανακοίνωση της ΔΟΥ Καλαμάτας αφορά αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ που είχαν κατατεθεί στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία παίζει ρόλο διαμεσολαβητή.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα