Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κηδεμονεύουν τα ΜΜΕ τους Πολιτικούς και την πολιτική;

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής

Μου έλεγε ένας φίλος:
-Είναι σίγουρο πως το «mega» έχει στοιχηματίσει υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας!
Άκουσα με μεγάλη έκπληξη το «νέο» και αμέσως τον διέκοψα και τον ρώτησα
-Μα πως είναι δυνατόν; Πως μπορείς εσύ να ξέρεις ένα τόσο σπουδαίο νέο που ακόμα και όταν πράγματι συμβαίνει είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να το αποδείξει κανείς;
-Δεν εξηγείται αλλιώς, μου απάντησε με στόμφο, αυτή η αλλαγή στάσης! Προσπαθούν και ο Πρεπεντέρης και ο Αναγνωστάκης…. και οι άλλοι, οτιδήποτε θετικό γίνεται από την κυβέρνηση αλλά και κυρίως από τον Πρωθυπουργό να το υποβαθμίζουν με κάθε τρόπο! Ακόμα και να το βλέπουν στην σφαίρα του αυτονόητα …κωμικού!
-Μα τον διακόπτω, εγώ πολλές φορές έχω ακούσει και από πολλούς προσκεκλημένους , σημαντικούς προσκεκλημένους να λένε τα ίδια ή και χειρότερα σχόλια για τα έργα και τις ημέρες και της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού! Μήπως άδικα και προκατειλημμένα βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα;

- Ακριβώς εδώ είναι που την πατάνε οι πολλοί, μου απάντησε σχεδόν αμέσως.Ας πάρουμε για παράδειγμα, την πτώχευση ή μη της Ελλάδας. Υπάρχουν πολλοί οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες που πιστεύουν στην μελλοντική πτώχευση της Ελλάδας και άλλοι τόσοι που δεν πιστεύουν ότι θα συμβεί το γεγονός αυτό. Καλούν λοιπόν αυτούς που πιστεύουν και έχουν διαλαλήσει την άποψή τους που... όλως τυχαίως, τυχαίνει να συμβαδίζει με την δική τους και έτσι... επιβεβαιώνουν την θέση τους!  
Βρήκαν και ξέθαψαν ας πούμε τον καθηγητή κο Πεπελάση, γιατί μίλησε και είπε αυτά που είπε για τον Πρωθυπουργό. Αν έλεγε τα αντίθετα από αυτά που είπε, πιστεύεις εσύ αλλά και όλος ο Ελληνικός λαός ότι θα τον καλούσαν;
Ασφαλώς όχι! Όπως και δεν κάλεσαν κανέναν από αυτούς, τους σημαντικούς και σπουδαίους πράγματι ανθρώπους της πολιτικής, των γραμμάτων και των επιστημών που  είχαν αντίθετη από την δική τους άποψη!
Και αν καμιά φορά προκύψει κάτι τέτοιο η αντιμετώπιση που έχουν, είναι ανάλογη……..
Δεν συμφωνείς λοιπόν ότι όλη αυτή η προσπάθειά τους είναι σαν μια μεγάλη εργολαβία; Δεν μοιάζει σαν να προσπαθούν να φέρουν σε πέρας κάποιο έργο;
Δεν χρειάζεται λοιπόν κανείς να μου πει τίποτα ούτε και είναι δύσκολο να το καταλάβω. Τώρα άμα εσύ δεν το καταλαβαίνεις, περίμενε και θα το καταλάβεις. Παρακολούθησέ τους για λίγο καιρό και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά με πείραξε πολύ-πολύ που το παίζουν και πατριώτες και  δεν δέχονται να μπουν «επίτροποι» σε κάθε υπουργείο ξένοι γιατί …δεν το αντέχει ο τράχηλός τους!!!
Δεν το αντέχει ο τράχηλός τους ή δεν τους συμφέρει;
Γιατί εγώ που δεν έχω κανένα συμφέρον, όχι μόνο δεν με πειράζει, αλλά το επιθυμώ κιόλας. Αφού είμαστε τόσο πολύ καλοί και καταφέραμε να φτάσουμε τα πράγματα εδώ που τα φτάσαμε, ας έρθουν «οι επίτροποι» να μας τα διορθώσουν!
Μήπως έτσι μπορέσουν και σταματήσουν  επιτέλους,  μαζί με όλα τα άλλα «κακά» και την προσπάθεια για κηδεμονία των πολιτικών και της Πολιτικής από τα ΜΜΕ!!!!

Σκόρπιοι συλλογισμοί του φίλου μου του Λουκά, που με άφησαν πολύ προβληματισμένο, έστω και αν δεν πιστεύω ότι το MEGA …… έχει στοιχηματίσει υπέρ της πτώχευσης τις Ελλάδας και της κυβέρνησής της.

4 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 20, 2011

    ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ 150 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουνίου 20, 2011

    Να ερθουν 2 επιτροποι σε καθε υπουργειο ωστε να σταματησουν να κανουν κουμαντο οι μεγαλοκαρχαριες!!!!!!
    Αφου δεν μπορουν οι Ελληνες υπουργοι θα μπορεσουν οι επιτροποι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουνίου 20, 2011

    ΤΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,
    ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..και από τους φύλακες... ποιός θα μας …φυλάει Δεν είναι φανερό ότι πρόκειται φαύλο κύκλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα