Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Τριφυλίας : 98 χιλιάδες με αναθέσεις για την αγροτική οδοποιία

Ενενήντα οκτώ χιλιάδες ευρώ της Πολιτικής Προστασίας θα δοθούν με αναθέσεις για να γίνουν παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, όπως μας είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και τη νεροποντή στους αγροτικούς δρόμους, σημειώνοντας πως «γέμισαν ρωγμές και καταστράφηκαν», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις άμεσα, γιατί έχει ξεκινήσει το λιομάζεμα και έρχεται χειμώνας. Παραδέχθηκε δε, πως δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη του σχεδιασμού που είχε γίνει για το τρέχον έτος, ανά Δημοτική Ενότητα, για την αγροτική οδοποιία και σημείωσε πως πλέον θα είναι ενιαίος.

Η.Γ.
  • Λιγοστεύουν τα έσοδα του Δήμου
Με την ευκαιρία της συζήτησης με τους δημοσιογράφους και της απογραφής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Τριφυλίας είπε προχθές πως «τα έσοδα του Δήμου αρχίζουν να λιγοστεύουν. Όχι μόνο από το στράγγισμα του κράτους, που δε δίνει, αλλά και επειδή οι πολίτες και οι επαγγελματίες έχουν ήδη φορτωθεί με πρόσθετες εισφορές, με οφειλές απέναντι στο κράτος και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν εκεί, πόσο μάλλον να ανταποκριθούν εδώ».
Η.Γ.



  • Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την «ΕΔΟΣ» (;)
Τη λύση εξωδικαστικού συμβιβασμού με την «ΕΔΟΣ», που είχε αναλάβει την κατασκευή των δικτύων ομβρίων υδάτων στην Κυπαρισσία και έχει προβεί σε δεσμεύσεις - κατασχέσεις χιλιάδων ευρώ του Δήμου, προσπαθεί να επιτύχει ο Δήμος Τριφυλίας, όπως είπε ο κ. Κόλλιας.
Όπως παρατήρησε: «Εδώ και ενάμιση μήνα είμαστε στα δικαστήρια, μήπως και ξεμπλοκάρουμε το θέμα της “ΕΔΟΣ”. Ένα συγκεκριμένο έργο έχει παραχθεί, και πρέπει να γίνει επιμέτρησή του με συμφωνημένο τρόπο. Ξέρουμε ότι το έργο ταλανίζει την Κυπαρισσία. Μία δικαστική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και σήμερα (σ.σ. προχθές) ανεβλήθη για άλλη μια φορά. Καθίσαμε και με την πλευρά των αντιδίκων (του εργολάβου), ψάχνοντας να βρούμε μία φόρμουλα να ξεμπλοκάρουμε το έργο. Η πρώτη βασική προϋπόθεση είναι να γίνουν πραγματικές και κοινά αποδεκτές επιμετρήσεις. Όπως ξέρετε, η “ΕΔΟΣ” έχει πάρει αρκετά χρήματα και εκκρεμεί ο τελευταίος λογαριασμός για 400.000 ευρώ, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΤΥΔΚ ούτε από τον επιβλέποντα μηχανικό. Εμείς περιγράψαμε ένα σχέδιο συμβιβασμού, το οποίο στηρίζεται πρώτα και κύρια στο να έχουμε αμοιβαία αποδεκτές επιμετρήσεις. Τι έργο, δηλαδή, έχει παραχθεί. Τους κάναμε μία πρόταση αυτό το έργο που θα επιβεβαιωθεί ότι έχει παραχθεί να το εξοφλήσει ο Δήμος με δόσεις σε βάθος χρόνου που θα συμφωνήσουμε και να συνεχίσει η “ΕΔΟΣ” την ολοκλήρωση, όπως και να μας αποδεσμεύσει τα χρήματα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Πιστεύω πως σε 20 μέρες κάπου θα έχει καταλήξει αυτή η προσπάθεια και θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να καταλήξουμε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό».
Η.Γ.

1 σχόλιο:

  1. ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ, ΒΑΛΤΕ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΟ 1km ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΥΜΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΡΙΤΟΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα