Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Γενική απεργία στις 30 Μαΐου: Ποιοι θα συμμετάσχουν

Γενική απεργία στις 30 Μαΐου: Ποιοι θα συμμετάσχουνΣε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθεί η χώρα την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου, εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συμμαχίας
Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί της Τετάρτης, ενώ τα σωματεία ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο τη συμμετοχή τους στην απεργία.
Χωρίς λεωφορεία Τετάρτη και Πέμπτη
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας θα συμμετέχουν στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» με απεργίες και στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, τα Λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. – 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.
Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η απεργία θα ξεκινήσει 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 00:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Συμμετέχει και η Μέση Εκπαίδευση
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάνει γνωστό ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα αιτήματα των συνδικάτων αφορούν μεταξύ άλλων:
- Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
- Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
- Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
- Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
- Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
- Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα