Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Το Σωµατείο Εργαζομένων ΟΤΑ για μετακίνηση στο Δήμο Τριφυλίας

Αλληλέγγυο δηλώνει με ανακοίνωσή του το Σωµατείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας με την υπάλληλο του Δήμου Τριφυλίας που μετακινήθηκε από τη θέση της.
Η ανακοίνωση, ειδικότερα, αφορά την µετακίνηση της Ζωής Πετροπούλου, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, η οποία -σύμφωνα με το σωματείο- “διαφαίνεται ότι έγινε, α) γιατί στο παρελθόν αντέδρασε στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας Καθαριότητας, συντάσσοντας μελέτη που αποδείκνυε τη βιώσιμη λειτουργία της υπηρεσίας από τους εργαζομένους του δήμου, β) γιατί προσπαθούσε να λειτουργήσει την υπηρεσία Καθαριότητας με επιστάτες οι οποίοι είχαν οριστεί µε µη νόμιμες διαδικασίες, γ) γιατί σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας προσπάθησε να διερευνήσει καταγγελία για

παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε µη νόµιµο χώρο”.
Καταλήγοντας το σωματείο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “η αλληλεγγύη στο πρόσωπο της συναδέλφου και μέλους του σωματείου μας θα είναι έμπρακτη σε κάθε περίπτωση δίωξης με μη νόμιμες διαδικασίες και άδικες κατηγορίες”.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις - Συσπειρώσεις

Για πολιτική δίωξη σε βάρος τής τέως προϊστάμενης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας Ζωής Πετροπούλου από τη δημοτική αρχή κάνουν λόγο οι Αγωνιστικές Κινήσεις - Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ με ανακοίνωση - καταγγελία τους. “Οι κατηγορίες απέναντί της είναι εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες και συνιστούν ουσιαστικά πολιτική της δίωξη γιατί δεν συναίνεσε στις αυθαιρεσίες και παρανομίες της δημοτικής αρχής”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν: «Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου, τέως προϊστάμενης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, την οποία η δημοτική αρχή αντικατέστησε και παράλληλα ξεκίνησε μια διαδικασία εργασιακής, πολιτικής και ηθικής εξόντωσής της, με διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης μέσω εγκάθετων, οι οποίοι προχώρησαν σε αναφορές και μηνύσεις εις βάρος της για υποτιθέμενη εξύβριση και διάφορα άλλα ανυπόστατα ψεύδη.

Ο πραγματικός λόγος που η συναδέλφισσά μας διώκεται είναι ότι στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια και τις πράξεις της δημοτικής αρχής για παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων σε χώρο που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Για να μην συνεχιστούν οι έρευνες για τις παρανομίες της δημοτικής αρχής και αποκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας γίνεται με μη νόμιμους τρόπους. Οι εναποθέσεις απορριμμάτων είναι παράνομες, πρόσφατα δε (Αύγουστος 2018) επιβλήθηκε στο δήμο πρόστιμο από την Περιφέρεια. Οσο δε γι’ αυτό, η δημοτική αρχή Τριφυλίας θέλει να διοικεί χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στο νόμο, δηλαδή να δίνει στην υπηρεσία το ανάλογο “εντέλλεσθε”, και έτσι να μεταφέρει τις ευθύνες στους υφιστάμενούς της και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην τέως προϊσταμένη. Επιπλέον, ο δήμος δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για την επισκευή και ενοικίαση απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων, κάτι που εκτός των άλλων αποτελεί έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω ενοικίασης επικίνδυνων σαράβαλων. Επίσης, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας έχουν προκληθεί πολλά εργατικά ατυχήματα, μεταξύ άλλων και ο ακρωτηριασμός δαχτύλου εποχικής εργάτριας καθαριότητας. Εκτός τούτου, ο δήμαρχος εγκαλεί τη συναδέλφισσά μας γιατί «τόλμησε» να ρωτήσει εγγράφως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την καταβολή επιδόματος, χωρίς να πάρει την έγκρισή του! Αραγε ποιος παραβιάζει ακόμα και αυτή την αστική νομιμότητα…;

Οι κατηγορίες απέναντι στη συναδέλφισσά μας είναι εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες και συνιστούν ουσιαστικά πολιτική της δίωξη γιατί δεν συναίνεσε στις αυθαιρεσίες και παρανομίες της δημοτικής αρχής. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους, όπως και κάθε περίπτωση δίωξης ή τρομοκράτησης συναδέλφων από την εκάστοτε δημοτική αρχή και κυβέρνηση, τους φιλελέδες, τους φασίστες και τα αφεντικά». eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα