Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Γλιτώνουν τα μαθήματα όλοι οι μαθητές την Παρασκευή

Σαν δώρο για όλους του μαθητές «ήρθε» η Παρασκευή όπου οι χιλιάδες μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω της «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ».
H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου , ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με

δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).
Επίσης, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.
Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:
α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),
β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες,
γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,
δ. συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών ΜΟΝΟ σε περίπτωση μετακίνησης εκτός της σχολικής μονάδας (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση).
Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε.
Σε περίπτωση τοπικής εορτής ή αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα ορίσει νέα ημερομηνία η οποία θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.
Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.
Τέλος η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», έχει προγραμματίσει εκδήλωση με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών διαφόρων αθλημάτων και μαθητών/τριών την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» (Δ/νση: Λεωφόρος Βασίλισσας Όλγας 1) εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ. .
Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείαs' Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.
Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα