Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η σειρά του Παναγιώτη;

Τα «ανθρωποφάγα» ένστικτα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι ξυπνούν σε κάθε αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση. Πώς «έφαγε» πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ με αφορμή δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Σε ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με πολιτικούς της Μεσσηνίας, έχει μετατρέψει ο Αντώνης Σαμαράς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η ιστορία δείχνει ότι ο «Μεσσηνιάρχης» χρησιμοποιεί τις δημοτικές και τις περιφερειακές αναμετρήσεις για να καρατομήσει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θέλει να έχει στα πόδια του.
2010: Τα πρώτα θύματα ο Δ. Δράκος και ο Σ. Παναγιωτόπουλος
Η αρχή έγινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Τότε στις περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία στήριζε την υποψηφιότητα του παντοδύναμου νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ήταν ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, αλλά και αντινομάρχης. Οι δύο πολιτικοί διέθεταν, εκείνη την εποχή, τεράστια δύναμη στη Νέα

Δημοκρατία, καθώς μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο θεωρούνταν οι πολιτικοί με τη μεγαλύτερη επιρροή στο «γαλάζιο» εκλογικό σώμα του Νομού.
Ωστόσο, η παράταξη του Δ. Δράκου υπέστη οδυνηρή ήττα με αποτέλεσμα οι δύο πολιτικοί ουσιαστικά να ολοκληρώσουν άδοξα την καριέρα τους στην πολιτική. Όσοι είχαν ζήσει από κοντά εκείνες τις εκλογές γνωρίζουν ότι η ήττα της παράταξης Δράκου προέκυψε από το κάκιστο αποτέλεσμα που κατέγραψε στο νομό Μεσσηνίας, καθώς ο προβαλλόμενος ως «Μεσσηνιάρχης», Αντώνης Σαμαράς, δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις της ΝΔ στο νομό. Αποτέλεσμα; Μπορεί η ΝΔ να έχασε τις εκλογές, αλλά ο κ. Σαμαράς «καθάρισε» την …αυλή του.
2014: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο δήμο Μεσσήνης
Την ίδια «ανθρωποφάγα» διάθεση έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Αυτή τη φορά στόχος ο δήμος Μεσσήνης. Αρχίνα ο κ. Σαμαράς δίνει το χρίσμα στον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Ο κ. Σαμπαζιώτης, θεωρώντας ότι η υπόσχεση του κ. Σαμαρά είναι αληθινή, προετοιμάζει ψηφοδέλτιο και ετοιμάζεται να κερδίσει τις εκλογές. Ξαφνικά, όμως, ο κ. Σαμαράς επιλέγει να στηρίξει το δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο. Ο κ. Σαμπαζιώτης βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς έχει προχωρήσει τις διαδικασίες συγκρότησης συνδυασμού και δεν μπορεί να κάνει πίσω. Από την άλλη πλευρά ο Στάθης Αναστασόπουλος, έχοντας την επίσημη στήριξη του κόμματός του, προχωρά και αυτός στη συγκρότηση ψηφοδελτίου. Με τον τρόπο αυτό ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά έχει επιτευχθεί με ιδανικό τρόπο. Το αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει. Ρίχνει στο καναβάτσο τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη και τον Στάθη Αναστασόπουλο. Ο δήμος Μεσσήνης χάνεται και οι δύο «γαλάζιοι» πολιτικοί έχουν φθίνουσα πορεία. Ο κ. Αναστασόπουλος παραμένει επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ωστόσο, δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Την ίδια στιγμή στον Δ. Σαμπαζιώτη μπαίνει η ταμπέλα του «αντάρτη» και ο πρώην βουλευτής ψάχνει να βρει μέχρι σήμερα τα πατήματά του, προκειμένου να συνεχίσει στην πολιτική.
2019: Αναζητώντας το επόμενο θύμα
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 απέχουν μόλις λίγους μήνες. Η εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι εμφανής, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη τις …παρεμβάσεις του. Στόχος του, αυτή τη φορά, είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποδεχθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας όρθωσε το ανάστημά του και δεν δίστασε να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί του.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έχει ακόμα έναν λόγο για να θέλει την πολιτική ήττα του κ. Νίκα, καθώς ο νυν δήμαρχος θέλει να προετοιμάσει την είσοδο του γιου του στην πολιτική. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο …έγκλημα του Π. Νίκα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι τη Μεσσηνία πρέπει να την κληρονομήσει ο δικός του γιος, τον οποίο προετοιμάζει για την πολιτική.
Για να ξεμπλέξει, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς από τον ενοχλητικό Νίκα ακολουθεί ακριβώς την ίδια στρατηγική με το 2010: «Σπρώχνει» το δήμαρχο Καλαμάτας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου με αντίπαλο τον Π. Τατούλη, ξέρει ότι δεν θα έχει καλά …ξεμπερδέματα. Έτσι, ο κ. Σαμαράς θα «τελειώσει» την πολιτική καριέρα του κ. Νίκα και θα εξασφαλίσει ότι η Μεσσηνία θα του ανήκει μια δια πάντα! messiniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα