Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Απαραίτητος ο εμβολιασμός παιδιών πριν τον βρεφονηπιακό σταθμό, ξεκαθαρίζει ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας

Απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός των παιδιών για την εγγραφή τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.
Κάθε φορά που ξεκινά ένα σχολικό έτος μπαίνει το θέμα της υποχρεωτικότητας, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, , μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο». Διευκρίνισε δε ότι για την πολιτεία και το υπουργείο Υγείας οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί, με την έννοια ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων την ώρα που πρέπει.
Ο κ. Μπασκόζος διευκρίνισε ότι με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας ορίζεται ότι για την εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να επιδεικνύεται το βιβλιάριο υγείας ή το ατομικό δελτίο υγείας μαθητού στο οποίο θα φαίνεται ότι έχουν εμβολιαστεί με

το τριπλό εμβόλιο της ιλαράς - ερυθράς - παρωτίτιδας, που είναι υποχρεωτικός.
Αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περιπτώσεις επιδημίας ή καταστάσεις επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία, είπε: «Αναζητούμε τρόπους για να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, έτσι ώστε να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας και την κοινωνία, αν δεν θέλουμε να εμφανιστούν παθήσεις που τις έχουμε ξεχάσει.
Ο νομικός μας πολιτισμός αναφέρει ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και σαν τέτοια υπόκεινται στη θέληση αυτού που τον υφίσταται, δηλαδή εφόσον μιλάμε για ανήλικους, στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν για την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής του από την Πολιτεία - σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα τους- κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα