Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μουσικός αποπλανούσε μαθήτριές του - «Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά»

Ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενο τον διακεκριμένο φλαουτίστα που κατηγορείται για την αποπλάνηση δύο μαθητριών του.
Η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άρχισε με τις καταθέσεις των γονέων των δύο κοριτσιών, 9 και 10 ετών, που φέρονται ότι κακοποιήθηκαν ψυχικά από τον κατηγορούμενο.
Ο πατέρας της, στην κατάθεση του, μετέφερε όσα του είχε πει το παιδί, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο σώμα και τα γεννητικά όργανα και την έβγαζε προκλητικές φωτογραφίες. Μάλιστα, της έλεγε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και όχι με τους γονείς της.
«Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση» ανέφερε ο πατέρας συμπληρώνοντας πως η μικρή αρχικά είχε πολλούς εφιάλτες, ενώ εξακολουθεί να έχει

άγχος όταν συναναστρέφεται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι το παιδί έχει φοβία μήπως ο δράστης στραφεί εναντίον της, μόλις βγει από τη φυλακή.
Στον αντίποδα, οι μάρτυρες υπεράσπισης, μιλώντας για τον κατηγορούμενο έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο πράο και ευγενικό.
«Όταν μάθαμε για τη σύλληψη και την πράξη πάθαμε όλοι σοκ. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ένιωθε ότι έδινε στοργή» κατέθεσε μια πρώην μαθήτρια και φίλη του. «Είναι πραγματικά συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επί 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του , θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε η μάρτυρας.
«Και εγώ μπορεί να έχω προσφέρει πολλά, αλλά πριν έρθω εδώ μπορεί να πέταξα την γυναίκα μου από παράθυρο» είπε ο πρόεδρος της έδρας.
Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο έκανε λόγο για αλλαγή της συμπεριφοράς του την οποία απέδωσε σε κάποια « μικροέμφρακτα τα οποία δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού, αυτό επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά».
Πρόεδρος: Μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να μην ελέγχει τον εαυτό του;
Μάρτυρας: Μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά.
Εισαγγελέας: Είχε συναίσθηση των πράξεων που έκανε;
Μάρτυρας: Δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης. Έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του. Αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εκτιμώ. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα