Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανδρινόπουλος & Κόλλιας: «Η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου και της κοινωνίας»

Συνάντηση χθες και διάλογος για την ανατροπή με δημιουργία σχήματος ευρύτερης αποδοχής
«Μπουρλότο» στο προεκλογικό τοπίο του Δήμου Τριφυλίας αναμένεται να προκαλέσει κοινή δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλου, και του πρώην δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, στην οποία προέβησαν χθες έπειτα από συνάντηση και διεξοδική συζήτηση, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου και της κοινωνίας, η δυσανασχέτηση της οποίας (σ.σ. κοινωνίας) παντοιοτρόπως εκδηλώνεται.
Μεταξύ των δύο διαπιστώθηκε κοινός τόπος στην αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο και, κυρίως, στην αναγκαιότητα για ανατροπή κατεστημένων, καταστάσεων και αντιλήψεων με τη δημιουργία (εκλογικού) σχήματος (σ.σ. συνδυασμού) ευρύτερης αποδοχής.
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου. Θυμίζουμε ότι υπήρξαμε στενοί συνεργάτες κατά την πρώτη “καλλικράτεια” θητεία του Δήμου Τριφυλίας. Συμπέσαμε στην εκτίμηση ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίνεται στις

πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας, η δυσανασχέτηση της οποίας παντοιοτρόπως εκδηλώνεται.
Η προοπτική της ανατροπής κατεστημένων και καταστάσεων και αντιλήψεων με τη δημιουργία ενός σχήματος ευρύτερης αποδοχής είναι μία πρόκληση. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε το διάλογο και μεταξύ μας και με άλλους αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς», είναι το ακριβές περιεχόμενο της κοινής δήλωσης Ανδρινόπουλου – Κόλλια, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.
Με την κοινή τους αυτή δήλωση, η οποία σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς μεταβάλλονται οι όποιες (προ) εκλογικές συνθήκες - σε θεωρητικό και υποθετικό επίπεδο - μπορεί να υπήρχαν από το προηγούμενο διάστημα, αλλάζει άρδην το αυτοδιοικητικό περιβάλλον, εν όψει των εκλογών του Μαΐου, με την προοπτική δημιουργίας και συγκρότησης ενός ισχυρού μετώπου απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή Κατσίβελα.
Ο κ. Κατσίβελας, εκτός από τους όποιους «εξωγενείς» παράγοντες από άλλες δημοτικές παρατάξεις και συνδυασμούς, καθώς και την απώλεια της κομματικής στήριξης της Ν.Δ., όπως λέγεται στην περιοχή, έχει να… «αντιμετωπίσει» - κάτι που είναι γνωστό εδώ και μήνες - το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό της δημοτικής του παράταξης και, πλέον, το… «μέτωπο» Ανδρινόπουλου-Κόλλια και άλλων αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα