Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό: Η φιλία, το δάνειο και το ματωμένο τέλος

Πως έφτασε η αστυνομία στην εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας - Η διαμάχη για το δάνειο των 300.000 ευρώ
Υπήρξαν για χρόνια οικογενειακοί φίλοι, τα παιδιά τους μεγάλωσαν σχεδόν μαζί. Μάλιστα, πριν δέκα χρόνια όταν χρειάστηκε χρήματα, ο φαρμακοποιός, δάνεισε στον φίλο του τον αρχιτέκτονα 300.000 ευρώ για να ανοίξουν οι δουλειές της κατασκευαστικής. Όμως η φιλία, έγινε κόντρα και για πολλά χρόνια οι δύο παλιοί φίλοι βρίσκονταν αντιμέτωποι στα δικαστήρια. Τελικά όταν ο Βασίλης Φλώρος κέρδισε τη μάχη και η δικαιοσύνη αποφάσισε πως πρέπει να πάρει το ακίνητο του αρχιτέκτονα για να ξοφλήσει τις 300.000 ευρώ, η κόντρα έγινε μίσος και όταν πριν δύο μήνες ο φαρμακοποιός του έκανε έξωση θόλωσε... Σε μια στιγμή άκρατου μίσους και αγανάκτησης ο 51χρονος έστησε καρτέρι, σήκωσε το περίστροφο και με πέντε σφαίρες του “πήρε” τη ζωή.
“Εγώ τον σκότωσα με ένα περίστροφο που προμηθεύτηκα μέσω ενός γνωστού. Στη συνέχεια, το όπλο το πέταξα σε έναν υπόνομο. Εκείνο το πρωί του Σαββάτου πήγα με το

αυτοκίνητο μου στο Νέο Ψυχικό. Πάρκαρα δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι και με τα πόδια πλησίασα και περίμενα κάποια στιγμή να βγει έξω. Μόλις είδα τη γκαραζόπορτα να ανοίγει και να βγαίνει το αυτοκίνητο, τον πλησίασα και τον πυροβόλησα. Μάλιστα έτρεξα για να προλάβω. Είχα θολώσει, δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Πήρα το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκα” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 51 ετών αρχιτέκτονας που χθες το απόγευμα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ο Βασίλης Φλώρος τον αναγνώρισε και προσπάθησε να φύγει όμως δεν πρόλαβε να πατήσει το γκάζι της μαύρης Mercedes για να εξαφανιστεί και να σώσει τη ζωή του. “Ψάξαμε εξ αρχής να βρούμε ποιος θα ωφελούνταν από το θάνατο του φαρμακοποιού. Έτσι λύσαμε το γρίφο της μυστηριώδους εκτέλεσης ενός οικογενειάρχη που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, δεν είχε περίεργη ζωή και ανοιχτά μέτωπα...” εξηγεί στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει “έκανε λάθη ο δολοφόνος. Αυτά εκμεταλλευτήκαμε για να τον πιάσουμε...”.
Πως εξιχνίασαν την υπόθεση
Στο Ανθρωποκτονιών είχαν θέσει ως άμεση προτεραιότητα την εξιχνίαση της δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, απέκλεισαν ένα- ένα τα πιθανά σενάρια για την εκτέλεσή του. Όπως το να “έφαγε” ο δολοφόνος λάθος άνθρωπο καθώς το επώνυμο του είναι το ίδιο με του ανθρώπου που τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί στην επικαιρότητα λόγω μιας υπόθεσης – σκάνδαλο, να έχει εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, στη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων ακόμη και κάποια προσωπική υπόθεση. Έτσι κατέληξαν στο ότι τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά και έτσι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκε αυτό το κομμάτι της ζωής του. Η δικαστική διαμάχη που είχε με τον αρχιτέκτονα ελεγχόταν με μεγάλη προσοχή. Έτσι, ο 51χρονος οικογενειακός φίλος από τη Γλυφάδα, έγινε ο βασικός ύποπτος και κάθε του κίνησή μπήκε στο “μάτι” της Ασφάλειας. Έτσι, διαπίστωσαν ότι ο αρχιτέκτονας πήγε με το αυτοκίνητο της εταιρείας του, το οποίο έχουν “πιάσει” και οι κάμερες, στο Νέο Ψυχικό για να εκτελέσει τον φαρμακοποιό. Είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν από το στίγμα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να έχουν όλη τη διαδρομή που ακολούθησε. Το μόνο κενό που υπάρχει είναι στο κομμάτι που αφορά στο περίστροφο το οποίο όπως είπε προμηθεύτηκε από τρίτο πρόσωπο και αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση, ξεφορτώθηκε σε έναν υπόνομο με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη εντοπιστεί.  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα