Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις αγνοούμενοι λόγω της κακοκαιρίας - Σαρωτικός ο «Ζορμπάς»

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Πολλά τα προβλήματα στην Πελοπόννησο όπου στο Άργος «άνοιξαν» οι ουρανοί.
Τρεις άνθρωποι αγνοούνται στην Εύβοια, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά, ενώ οι δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου, όπως και ο δήμος Λοκρών στη Φθιώτιδα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.
Αυτή τη στιγμή αγνοείται ένα ζευγάρι, 67 ο άνδρας και 58 ετών η γυναίκα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Μαντούδι. Επίσης, αγνοείται ένας 27χρονος, στην ίδια περιοχή.
Ο νεαρός άνδρα επέβαινε σε όχημα μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί σε κορμό δέντρου, όπου έμεινε για ώρες, αλλά

δεν κατάφερε να εντοπίσει τον 27χρονο.
Δηλώσεις Βαγγέλη Αποστόλου
«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη - βιβλική είναι η αλήθεια - καταστροφή που πλήττει την βόρεια Ευβοια αυτή τη τη στιγμή», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του νομού Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου.
Υπάρχουν «τρεις αγνούμενοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ελπίζω να βρεθούν ζωντανοί». Και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατό. Είμαστε εδώ, δίπλα τους. Είναι πρωτοφανές αυτό το οποίο βιώνει η περιοχή».
Στο Μαντούδι, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αλλά και το τοπικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Ανθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους, για να προστατευτούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου διεκόπη, ενώ οι χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα και στο Προκόπι.
Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα.
Στον Θεολόγο, η θάλασσα έγινε... ένα με τον οικισμό, ενώ διαρκείς ήταν τη νύχτα οι κλήσεις στην πυροσβεστική για ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα ζευγάρι Αμερικανών που εντοπίστηκαν στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη καθώς κόλλησε το ΙΧ στις λάσπες και ζήτησαν βοήθεια για να εντοπιστούν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες από πυροσβέστες και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην Αταλάντη. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα