Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πτώσεις δέντρων στην Αττική λόγω ανέμων - Κλείνει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Τουλάχιστον 30 κλήσεις στην πυροσβεστική έχουν πραγματοποιηθεί για πτώσεις δένδρων από το πρωί στην Αττική, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην πρωτεύουσα.
Μάλιστα, δέντρο ξεριζώθηκε από νησίδα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ρεύμα καθόδου και η κίνηση διεξάγεται μόνο από την λεωφορειολωρίδα.
Εντός ολίγου αναμένεται να κλείσει το ρεύμα καθόδου, προκειμένου να απομακρυνθεί το δέντρο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Εξάλλου, όλα τα απαιτούμενα μέτρα ετοιμότητας και πρόληψης λαμβάνει ο δήμος Κορυδαλλού, με αφορμή την αναμενόμενη εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους και αύριο Τετάρτη 26/9 και την πιθανή εμφάνιση καταιγίδων

στην Αττική από Παρασκευή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι υπηρεσίες του θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία από την πτώση δέντρων και άλλων αντικειμένων και παρακαλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να ελέγξουν την εξωτερική ασφάλεια των ακινήτων τους και οτιδήποτε μπορεί να παρασυρθεί από ανέμους με κίνδυνο να προκληθούν τραυματισμοί ή και σοβαρές υλικές ζημιές.
Σημειώνεται πως έχουν αναρτηθεί σχετικές ανακοινώσεις- δελτία τύπου στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) αλλά και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής (στη θεματική ενότητα που αφορά την Πολιτική Προστασία) οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα