Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο «Ξενοφώντας» ήρθε για να μείνει - Ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες

Ο «Ξενοφώντας» έχει εισβάλει στην χώρα μας και ήδη πολλές περιοχές δοκιμάζονται. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού βαρομετρικού χαμηλού με χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα στο νότιο τμήμα του Ιονίου πελάγους, την Παρασκευή.
Το βαρομετρικό χαμηλό είναι «πολύ πιθανό» να παρουσιάσει «τροπικά χαρακτηριστικά», που σημαίνει ότι θα φέρει ανέμους έντασης 12 μποφόρ, ισχυρές βροχοπτώσεις και σχηματισμό του αποκαλούμενου «ματιού». Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται Medicanes, από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο
Ήδη από σήμερα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι της τάξης των 7-8 Μποφόρ επηρεάζουν τα

νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στα Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ. Ο υδράργυρος έχει πέσει σε πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Την Πέμπτη αναμένονται βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, ενώ από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ειδικότερα, την Παρασκευή η κακοκαιρία θα πλήξει τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα