Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δ. Τριφυλίας: Δίωξη και «λάσπη» κατά εργαζόμενης, για τα συμφέροντα… του εργολάβου σκουπιδιών

Όπως έχει γίνει γνωστό το τελευταίο διάστημα, στο Δήμο Τριφυλίας, όταν ερευνάς παρανομίες… διώκεσαι. Αλλά η έρευνά και η αντίσταση ενός εργαζομένου έναντι των αυταρχικών και ύπουλων μεθόδων της δημοτικής Αρχής που από τη μια σε διώκει και από την άλλη προσπαθεί να σε στιγματίσει, δε «θάβονται» στα σκουπίδια και στους παράνομους ΧΑΔΑ που… αναπτύσσει η δημοτική Αρχή. Ο λόγος για την τέως προϊστάμενης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, Ζωή Πετροπούλου, την οποία η δημοτική αρχή αντικατέστησε και μετακίνησε αιφνιδίως στη Διεύθυνση ΚΕΠ. Η διωκόμενη μίλησε στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM και εξήγησε τους λόγους της «πολιτικής της δίωξης», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Όπως αποκαλύπτει, η δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει τα σκουπίδια, πρώτα απαξίωσε τον τομέα της καθαριότητας, ανακύκλωσης απορριμμάτων και περιβάλλοντος και πρασίνου, προκειμένου να δημιουργήσει κακή εικόνα στους πολίτες, ώστε να αποδεχθούν πιο εύκολα τον εργολάβο στον τομέα. «Σε αυτά τα σχέδιά τους, αντιστάθηκα και δεν εκτέλεσα κατά παραγγελία μελέτη ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων. Αντιθέτως, εκπόνησα μελέτη με την οποία αποδεικνυόταν η βιώσιμη λειτουργία της υπηρεσίας από τους εργαζομένους του δήμου. Και κατά συνέπεια, το συμφέρον της κοινωνίας και των δημοτών από οικονομική και κάθε άλλη άποψη», υπογραμμίζει η Ζ. Πετροπούλου.
«Δε φοβάμαι, κρατάω το κεφάλι ψηλά. Προσπαθούσα να λειτουργήσω μέσα στο πνεύμα και στο γράμμα του νόμου, και οι προσπάθειές μου γίνονταν μέσα από εισηγητικά έγγραφα που στόχευαν να παράγει έργο η υπηρεσία χρήσιμο προς τους δημότες. Ταυτόχρονα, έκανα προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Βασικότατος πυλώνας όλων των παραπάνω προσπαθειών μου ήταν το περιβάλλον και η διαφύλαξή του».
Ακούστε αναλυτικότερα στο οπτικοποιημένο απόσπασπα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» που ακολουθεί τι είπε αναλυτικότερα η Ζ. Πετροπούλου για την πολιτική δίωξη που υπέστη, για τη «λάσπη» που δέχεται από τη δημοτική Αρχή και τους παρατρεχάμενούς της κ.λπ. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 29-09-18.
Πηγή:ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα