Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχεται αγριεμένος ο κυκλώνας ''Ζορμπάς'' - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει (εικόνες)

Φεύγει ο Ξενοφών και έρχεται ο κυκλώνας Ζορμπάς - Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει.
Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα ο Ξενοφών μετασχηματίζεται και μετατρέπεται σε κυκλώνα.
Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου.
Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών»,

το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η κίνηση του κυκλώνα από το βράδυ της Πέμπτης, τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.











Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη (27/09/2018):
α. οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-9 μποφόρ που πνέουν στο βόρειο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ) τοπικά στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο, σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση από βορρά προς νότο, άλλα στα νοτιά πελάγη (νότιο Ιόνιο, θάλασσα Κυθήρων) θα διατηρηθεί η ένταση τους (9-10 μποφόρ).

β. από τις απογευματινές ώρες οι βροχές που σημειώνονται στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη όπου τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Παρασκευή (28/09/2018):
α. βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο , την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νοτιά) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

β. οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.

το Σάββατο (29/09/2018):
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κυρία χαρακτηριστικά:

α. τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

β. τη σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

την Κυριακή (30/09/2018):
α. τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναφέρθηκαν στη παράγραφο 3(α) θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.

β. νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νοτιά πελάγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα