Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Πελοπόννησος

Μεγάλα προβλήματα σε Αργολίδα και Κορινθία προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας που πλήττει την Πελοπόννησο από τα ξημερώματα, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δηλώνει πως θα κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στο Άργος η υπερχείλιση του χείμαρρου Ξεριά, από το ύψος του σταθμού του Αγίου Βασιλείου και κάτω, με συνέπεια να απαιτηθεί ο απεγκλωβισμός περίπου 10 κατοίκων από την Πυροσβεστική.
Απομακρύνσεις κατοίκων βρίσκονται σε εξέλιξη στην Νέα Κίο, νότια του Άργους, επίσης λόγω υπερχείλισης. Νωρίτερα αναζητούνταν ένας άνδρας που είχε δηλωθεί αγνοούμενος από συγγενείς του, όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε

στον ΣΚΑΪ πως βρέθηκε.
Στην Κορινθία ο κυκλώνας έπληξε πρωτίστως το Κιάτο και το Ζευγολατιό, όπου κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν καθώς πολλά ρέματα δεν έχουν διέξοδο. Για την απομάκρυνση των υδάτων έχουν επιστρατευτεί οχήματα των ένοπλων δυνάμεων.
Στο Ξυλόκαστρο υπάρχουν φόβοι για υπερχείλιση του χειμάρρου Σύθα, αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει διέξοδος για τα νερά.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η κακοκαιρία επέφερε μεγάλο κόστος στην αγροτική οικονομία, προσθέτοντας πως έπεσαν 180 χιλιοστά νερού σε διάστημα 150 λεπτών.
Δεκαπέντε χωριά στην Αργολίδα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες.
ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα