Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Καταγγελία Τατούλη για Μαντά ότι “ζήτησε... μαύρο χρήμα για μέσο ενημέρωσης”

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατήγγειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν ανεξάρτητος σύμβουλος Περικλής Μαντάς του πρότεινε να δώσει "μαύρο χρήμα". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαντάς απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έτσι η καταγγελία έμεινε... ασχολίαστη.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η στάση της αντιπολίτευσης που άκουσε απαθής την καταγγελία και δεν ρώτησε τον κ. Τατούλη γιατί την κάνει ετεροχρονισμένα και γιατί δεν αντέδρασε όταν του ζητούσε ο συνεργάτης του να παρανομήσει. Νωρίτερα ο κ. Μαντάς είχε δεχτεί πυρά και από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, που τον κατηγόρησε

μεταξύ άλλων ότι ήταν ο μεγαλύτερος... κόλακας του κ. Τατούλη.
Οι επιθέσεις σε βάρος του κ. Μαντά εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη διάθεση 2,1 εκ. ευρώ για την προβολή του έργου. Ο κ. Τατούλης είπε μάλιστα ότι η Περιφέρεια εκτός από αυτά τα 2,1 εκ. ευρώ έχει αχρησιμοποίητα επιπλέον 4 εκ. ευρώ για δημοσιότητα έργων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος της θητείας της περιφερειακής αρχής που "συμπίπτει" με την προεκλογική περίοδο.
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο κ. Τατούλης δήλωσε επί λέξει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: “Στενοχωριέμαι και λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα ενός πρώην αντιπεριφερειάρχη μου και σήμερα ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, που ερχόταν στο γραφείο μου για να μου πει ότι ο τάδε ιδιοκτήτης μέσου μαζικής ενημέρωσης ήθελε επιπλέον χρήμα και όταν τον ρώταγα τι χρήμα μου έλεγε "ξέρεις, πρέπει να μάθεις εκείνο το μαύρο". Ντροπή σας, "(σ.σ. απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση) ντροπή που στηρίζετε τέτοιες ανόητες απόψεις. Ανόητες πέρα για πέρα απόψεις. Δεν είναι 2 εκ. η δημοσιότητά μας. Από το πρόγραμμα έχουμε άλλα 2,5 εκ. Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουμε άλλο 1,5 εκ. Ολες οι Περιφέρειες έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό αυτά τα προγράμματα. Εμείς επειδή δεν έχουμε ανάγκη τα μέσα ενημέρωσης, γιατί δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ζούμε κάτω από τη δική τους ρότα του εκβιασμού, υπό την έννοια της ανόητης κριτικής που γίνεται, αυτής της ανόητης και ανθρωποφάγου κριτικής που γίνεται, λέμε ξεκάθαρα: Θα τηρήσουμε τους νόμους και τους κανόνες όπως το κάνουμε πάντα. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν πήραν τότε, ενώ από τη δημοσιότητα είχανε ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα που έπρεπε να πάρουν, αλλά δεν είχαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα Είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αυτό το αποκρύβουν γιατί θέλουν συνεχώς να δείχνουν ότι είναι θύματα”.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Νωρίτερα επίθεση κατά του κ. Μαντά είχε εξαπολύσει η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου λέγοντας: “Λείπει από το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα η δεύτερη κριτική (σ.σ. η “πρώτη” είχε ασκηθεί από τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκο Γόντικα) που κατά τη δική μου άποψη ξεπέρασε κάθε όριο ευπρέπειας. Και αυτή ήταν από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Περικλή Μαντά. Προστατευόμενος μέσα σε ένα στούντιο (σ.σ. του τηλεοπτικού σταθμού Βest) χωρίς τη διαφορετική άποψη, ο κ. Μαντάς έδωσε μια θεατρική παράσταση παριστάνοντας εμένα στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου λέει κρατούσα 2,5 εκ. ευρώ από το ένα χέρι και με το άλλο έδειχνα απειλώντας τα μέσα. Είναι πολύ λυπηρό πραγματικά αυτό να το λέει ο άνθρωπος ο οποίος ήταν αντιπεριφερειάρχης μας και υπηρέτησε την περιφερειακή αρχή και ένας από τους μεγαλύτερους κόλακες του περιφερειάρχη. Δεν πειράζει, οι πολίτες ξέρουν, γνωρίζουν και είναι αυτοί που θα κρίνουν. Πειράζει όμως αγαπητοί συνάδελφοι και αυτό μας αφορά όλους, δεν αφορά την παράταξή μας μόνο, πειράζει να λέμε ψέματα γιατί -εγώ επειδή είμαι αυθόρμητη και πιθανά με κάποιον τρόπο να παρανόησε ο αγαπητός συνάδελφος αυτό που είπα- είδα το βίντεο και είδα για κακή του τύχη ότι δεν έκανα καμία κίνηση. Απλά έδωσα μια εισήγηση λέγοντας ότι πρέπει να την διαβάσουν όλοι προσεκτικά”.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα