Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ΠΙΘΑΝΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και μετά από επικοινωνία με αρμόδιους φορείς του τόπου μας, θα ήθελε να ενημερώσει τα μελή τους αλλά και τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής ότι ενδεχόμενα στις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νύχτας που έρχεται να επικρατήσουν στην περιοχή μας ακραία καιρικά φαινόμενα. Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ ώστε να μην αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις εάν τελικά το φαινόμενο εκδηλωθεί στην περιοχή μας. Έτσι ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την προσωπική μας ασφάλεια αλλά και την προστασία της περιουσίας μας αλλά και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Ενδεικτικά αναφέρονται:
-Αντικείμενα κάτω των 25-30 κιλών στα μπαλκόνια θα πρέπει να απομακρυνθούν.
- Αποφεύγουμε τη στάση και στάθμευση των οχημάτων μας κάτω από μεγάλα δέντρα. Τα

μεγάλα και γέρικα δέντρα σπάνε πιο εύκολα.
-Απομακρύνουμε από τα μπαλκόνια γλάστρες, ειδικά αυτές που κρέμονται.
-Ελέγχουμε την σωστή λειτουργιά των φρεατίων στους δημοσίους δρόμους και χώρους αλλά και την ορθή στήριξη των υδρορροών στα σπίτια και καταστήματα μας. Σε κάθε περίπτωση ξεβουλώνουμε εθελοντικά ότι διαπιστώνουμε ότι δεν είναι σε ορθή λειτουργιά.
-Αποφεύγουμε σημεία που πλημμυρίζουν.
-Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις ιδίως κατά την διάρκεια της νύχτας.
- Αποφεύγουμε τις κολώνες της ΔΕΗ και ειδικά αυτές της Μέσης και Υψηλής Τάσης. Σε καμμία περίπτωση δεν αγγίζουμε κομμένα καλώδια.
- Ενημερώνουμε για το σημείο που βρισκόμαστε και τον αναμενόμενο χρόνο παραμονής μας σε αυτόν. Υπάρχει περίπτωση διακοπής των τηλεπικοινωνιών όπως και αντίστοιχα κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να ασφαλίσουν τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν από τον ισχυρό αέρα.
- Μαζεύουμε και ασφαλίζουμε τις τέντες των οικιών αλλά και των καταστημάτων μας.
-Μεριμνούμε, ασφαλίζουμε & απομακρύνουμε ότι μπορεί να μεταφέρει ο αέρας και μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
-Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Η πρόληψη σώζει ζωές αλλά και περιουσίες ανθρώπων

Χρήσιμα Τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης:
-Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας: 27610 22196
-Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας: 27610 62230
-Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας: 27610 24051-53

Εκ Του
Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα