Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Ξενοφών» προκάλεσε πυρκαγιές στην Κυπαρισσία που σβήστηκαν άμεσα

Ο «Ξενοφών», όπως ονομάζεται η πρώτη κακοκαιρία που επισκέφθηκε τη χώρα μας για το φετινό φθινόπωρο, είχε συνέπειες και στην Κυπαρισσία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας πυρκαγιές στις Ράχες και το Μεμί. Χθες, νωρίς το μεσημέρι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κόπηκε μεγάλο κλαδί πεύκου, το οποίο ακολούθως έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Η κολώνα έσπασε και «κρεμάστηκε» από τα καλώδια, με συνέπεια να προκληθεί πυρκαγιά.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας και χάρις στις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις. Παράλληλα, σώθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, το οποίο και υπήρχε κίνδυνος να τυλιχθεί στις φλόγες.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η ΔΕΔΔΗΕ και στο σημείο μετέβη τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο προέβη σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, για την αποφυγή χειρότερων, μέχρι την

αποκατάσταση της ζημιάς που είχε προκληθεί.
Λίγο αργότερα νέα πυρκαγιά προκλήθηκε στο Μεμί, πάλι – όπως έγινε γνωστό – από πτώση κλαδιού δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ. Άμεσα επενέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Π.Κ. Κυπαρισσίας, επιχειρώντας για την κατάσβεσή της, πριν πάρει διαστάσεις και κινδυνεύσουν παρακείμενες οικίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Τριφυλία, το Π.Κ. Κυπαρισσίας και η Π.Υ. Γαργαλιάνων, τα Α.Τ. Τριφυλίας και Γαργαλιάνων, αλλά, όπως πληροφορηθήκαμε, και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας, με το εργατοτεχνικό προσωπικό, τα οχήματα και τα μηχανήματα να είναι έτοιμα για παν ενδεχόμενο. Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα