Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ζαχαρίας Κωστόπουλος: Αυτός είναι ο άνδρας που πέθανε στη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο (pic)

Η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από χθες, καθώς ο ληστής τραυματίστηκε θανάσιμα. Πρόκειται για τον 33χρονο Ζαχαρία Κωστόπουλο, δραστήριο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Για τον θάνατό του Ζακ (Ζαχαρία) Κωστόπουλου έκανε μια ανάρτηση ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, για να αποχαιρετήσει τον φίλο του.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ

αγαπάμε Ζακ μου»



Ο Ζακ ήταν γνωστός για τη ακτιβιστική του δράση κυρίως στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερο χιούμορ, ευαίσθητο και με πολύ καλή πένα.
Είχε δώσει μάλιστα στο παρελθόν αρκετές συνεντεύξεις στον Τύπο. Ήταν ομοφυλόφιλος, οροθετικός και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα οροθετικών ανθρώπων.
Εργάστηκε σε κέντρο πρόληψης για τον HIV και έγραφε στο Διαδίκτυο για θέματα που αφορούν τον HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αξίζει ίσως να αναρωτηθούμε πώς ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα οδηγήθηκε στο περιθώριο και στην παραβατικότητα... dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα