Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Μεσσηνία: Ένας χρόνος με αναστολή για την είσπραξη σύνταξης της νεκρής μάνας της

Σε 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας την ποινή κάθειρξης 5 χρόνων που είχε πρωτόδικα επιβληθεί σε κατηγορούμενη από το Σουληνάρι, γιατί εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μάνας της.
Η γυναίκα καταδικάστηκε πριν τρία χρόνια σε κάθειρξη για απάτη κατά πλειοψηφία, καθώς η πρόεδρος τότε έκρινε ότι έπρεπε να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης, όπως και έγινε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η κατηγορούμενη εισέπραξε 57.330 ευρώ και της αναγνωρίστηκε από τον πρώτο βαθμό ελαφρυντικό γιατί επέστρεψε κάποια από τα χρήματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, έπαιρνε τα χρήματα της σύνταξης από τις 19 Αυγούστου του 1999 μέχρι και τις 30 Ιουλίου του 2012. Η ίδια ουδέποτε αρνήθηκε την πράξη της και το παραδέχτηκε αμέσως όταν της ασκήθηκε η ποινική δίωξη, στις 20

Ιουνίου 2013. Η μητέρα της έπαιρνε δύο συντάξεις -μία ως συνταξιούχος υπάλληλος της πρώην κοινότητας και μία αναπηρική. Οταν πέθανε, το Δημόσιο έκοψε τη μία σύνταξη, αλλά η αναπηρική συνέχισε να μπαίνει κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 πήγε μόνη της στην Εφορία για να τα επιστρέψει. Είχε όμως να δώσει μόνο ένα μικρό μέρος από το ποσό και έτσι δεν δέχτηκαν να πάρουν τα χρήματα και να κάνουν διακανονισμό, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχο νομικό καθεστώς και έπρεπε να επιστρέψει όλο το ποσό -αργότερα μπήκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Το δικαστήριο πάντως έδωσε πρωτόδικα αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και η κατηγορούμενη έμεινε ελεύθερη μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οπότε και καταδικάστηκε με αναστολή.   Ν.Κ. eleftheriaonline


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα