Για «καθεστωτική αντίληψη» της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και, ουσιαστικά, πολιτική δίωξη της μέχρι πρότινος προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου, κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας η μείζονα μειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέτοντας σοβαρά ερωτήματα.
Αρχικά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επεσήμανε ότι έχει διαπιστώσει ότι η υπηρεσία Καθαριότητας υπολειτουργεί, «για να μην πω έχει διαλυθεί και δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει και με την αλλαγή διευθυντών, επικεφαλής των υπηρεσιών, της διεύθυνσης ΚΕΠ και της διεύθυνσης Καθαριότητας.
Θεωρώ όμως ότι, κάτι άλλο κρύβεται απ’ αυτή την αλλαγή των προϊσταμένων… […] Έχω αντιληφθεί ότι υπάρχει μια άσχημη κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων μέσα στην υπηρεσία Καθαριότητας και δεν έχω δει καμία παρέμβαση αιρετού ούτως ώστε να ομαλοποιηθούν αυτές οι σχέσεις. Παίζουνε ΕΔΕ εκεί πέρα, κυκλοφοράνε μηνύσεις, κυκλοφοράνε διάφορα, ο ένας καταγγέλλει τον άλλο, και λέω αυτή
η δημοτική Αρχή που είναι; Έχει αφήσει ανεξέλεγκτη αυτή την υπηρεσία ο ένας να κατηγορεί τον άλλο όπως και σύμφωνα με τι βολεύει τον καθένα; […]
Να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει με την υπηρεσία Καθαριότητας, ο κ. δήμαρχος, και τι έχει γίνει και Γιώτη έχουν γίνει αλλαγές προϊσταμένων, αν είναι για το καλό της υπηρεσίας μόνο, θα μπορεί να μας το αποδείξει», ενώ είχε αναφέρει και πρόσφατη απόφαση δημάρχου για επιστάτες στις Δ.Ε. Φιλιατρών και Κυπαρισσίας. Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας τόνισε αναφερόμενος στην “καρατομηθείσα” – αποπεμφθείσα διευθύντρια ότι, «Είχε ξεπεράσει όλα τα όρια που μπορούσε ένας άνθρωπος να ανεχτεί και εννοώ για όλους του ανθρώπους στη διεύθυνση Καθαριότητας, από τους επιστάτες μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο σ’ αυτή τη διεύθυνση, που πλέον κοινό αίτημα ήταν όλων να προστατευτούν αυτοί οι άνθρωποι από κακές και απάνθρωπες συμπεριφορές.
Κατά συνέπεια, η αλλαγή η οποία έγινε ήτανε προς αυτή την κατεύθυνση και μ’ αυτή την αιτία ώστε να επέλθει μια ηρεμία στο εργατικό δυναμικό του δήμου σ’ έναν τομέα που σηκώνει όλο το βάρος και όλη την κοινωνική πίεση κι έπρεπε να επέλθει μια ηρεμία και η αλλαγή επέφερε την ηρεμία. Δε σας κρύβω, δε, ότι έδωσα και εντολή να εξεταστούνε μ’ Ένορκη Διοικητική Εξέταση παραπτώματα και ενδεχομένως άλλες συμπεριφορές παραβατικές που να έχει η προηγούμενη διευθύντρια της διεύθυνσης Πρασίνου και Καθαριότητος. Αυτή η Ε.Δ.Ε. είναι σε εξέλιξη. Το βέβαιον είναι ότι καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πριν από οποιαδήποτε συζήτηση, ανθρώπινη προσέγγιση, είχαμε μια βιομηχανία παραγωγής πειθαρχικών διαδικασιών και αυτό το πράγμα έπρεπε να τελειώσει γιατί πολύ πριν από τις πειθαρχικές διαδικασίες υπάρχει η ανθρώπινη συμπεριφορά και ο τρόπος διοίκησης που να μην είναι πάντα απειλητικός κι οτιδήποτε άλλο…».
Παρέμβαση Τσίγγανου
Σε παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Τσίγγανος, ήταν αιχμηρός και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περίεργοι τύποι, άνθρωποι που φτάνουν σε αντικατάσταση προσωπικού χωρίς λόγο, χωρίς αιτία και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «υπάρχει έγγραφο που αρνείται στον επιστάτη καθαριότητας το επίδομα καθαριότητας γιατί λέει “είσαι επιστάτης, αλλά δεν είναι επιστάτης με την απόφαση τύπου άλφα, είσαι επιστάτης με την απόφαση τύπου β”. Γι’ αυτό βγήκε και η απόφαση δημάρχου (σ.σ. για τους επιστάτες), ήταν γραφειοκρατία καθαρά το θέμα…». Ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Δημήτρης Κουτσούλης, κατήγγειλε καθεστωτικές αντιλήψεις από τις οποίες παίρνουν θάρρος κάποιοι άνθρωποι και ξεχνάνε την ιεραρχία, λέγοντας ότι «Μίλησε ο κ. δήμαρχος για ανθρώπινες σχέσεις και λέει “εντάξει, δεν αντεχόταν άλλο αυτή η υπάλληλος, η διευθύντρια, και την αλλάξαμε γιατι είχαμε συνεχώς καταγγελίες από τους υπαλλήλους και τα λοιπά”.
Εγώ να το δω απ’ την άλλη πλευρά. Και να πω, εντάξει , αυτή όμως είναι μια παντρεμένη γυναίκα με παιδιά κι απλά της αλλάζουμε πόστο. Δηλαδή, εκεί δεν υφίσταται ο ανθρώπινος παράγοντας; Να ρωτήσω εγώ κάτι; Ισχύει ότι πήγα, όταν μαζεύτηκαν κλαριά κι οτιδήποτε άλλο από το Λαγκούβαρδο μέχρι την Τραγάνα και πετάχτηκαν κοντά στη λίμνη Ντόπολη - δεν ξέρω πως την έχετε ονομάσει – εκεί στους Χριστιάνους; Ισχύει αυτό; Ισχύει ότι έγινε καταγγελία και μόλις κλήθηκαν σε προκαταρκτική εξέταση από την προϊσταμένη, τη διευθύντρια αυτή, ο οδηγός του φορτηγού κι ο επιστάτης ξαφνικά την άλλη μέρα αρρώστησαν;
Και τη μεθεπόμενη ακριβώς ημέρα της κοινοποιείται η μετακίνησή της; Ισχύει ή δεν ισχύει; Ισχύει ότι για το επίδομα είχε γίνει αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η απάντηση ήταν πως δεν το δικαιούται; Κι αν δεν το δικαιούται γιατί εσείς δεν κάνατε κινήσεις να εγκαλέσετε την τάξη; Ισχύει ότι απ’ το Φλεβάρη του 2018 σας είχε ζητήσει “εντέλλεσθε” για να πηγαίνουν τα σκουπίδια στο Αλιμάκι και δεν το δώσατε; Εάν ισχύουν όλα αυτά – ερωτήσεις κάνω – τότε, με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά – αυτή η καθεστωτική αντίληψη μου θυμίζει το “αντιγράφεις παιδί μου. Σε απολύουν”. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Λυπάμαι πάρα -πάρα πολύ». Ο Γιώργος Ασημακόπουλος ανέφερε ότι τέσσερα χρόνια συνεργάστηκαν με τη διευθύντρια και δε γίνεται απότομα να μην ήταν καλή. Ζήτησε να τη σέβονται επειδή είναι οικογενειάρχης και να σέβονται την οικογένειά της και να μη γίνονται δηλώσεις περί προσωπικών κτλ και θύμισε ότι τον υπάλληλο που όρισε τώρα διευθυντή ο κ. Κατσίβελας οι ίδιοι άνθρωποι τον είχαν διώξει από την υπηρεσία που υπηρετούσε «κακήν κακώς και λέγατε άσχημες κουβέντες. Αυτό, δεν τρέχει τίποτα. Τώρα είναι καλός. Θα βάλουμε τον κύριο μπροστά, κυματοθραύστη…».
Απάντηση Κατσίβελα
Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας ανέφερε ότι «βεβαίως ο κάθε εργαζόμενος είναι οικογενειάρχης κι έχει παιδιά και οτιδήποτε, αλλά δεν είναι η δημοτική Αρχή αυτή που φέρνει το θέμα να το κοινοποιήσει και να δημιουργήσει ενδεχόμενο κοινωνικό ή ατομικό πρόβλημα. Πάμε τώρα στην αιτία των πραγμάτων. Μπορεί ο οποιοσδήποτε υπάλληλος όταν δεν έχει τη δυνατότητα και την εντολή να επικοινωνεί προσωπικά με οποιαδήποτε υπηρεσία; Μπορεί ο καθένας να στέλνει έγγραφο, ο υπάλληλος, στο Λογιστήριο του Κράτους και να υποβάλλει ερωτήματα;», με το Δημήτρη Κουτσούλη να ρωτά «γιατί όχι;» και τον κ. Κατσίβελα να απαντά «διότι προβλέπεται η διαδικασία και η διοικητική διαρρύθμιση όλων των Ο.Τ.Α. ότι καθένας μπορεί να επικοινωνεί και να υπογράφει συγκεκριμένα έγγραφα. Δε μπορεί ο καθένας να υπογράφει ό,τι θέλει. Δεύτερον, αυτό το οποίο όλοι οφείλουμε να ξέρουμε είναι ότι η κάθε απάντηση είναι ανάλογα στην ερώτηση την οποία κάνεις. Οποιαδήποτε απάντηση, οφείλεις να έχεις και την ερώτηση η οποία υπεβλήθη. Και εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο».
Σ’ εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Κουτσούλης ρωτώντας «γιατί δεν κάνατε εσείς μια ερώτηση;» και ο κ. Κατσίβελας να ισχυρίζεται «το ’χουμε κάνει κ. Κουτσούλη κι αφήστε τις εξυπνάδες τώρα, το ’χει κάνει η υπηρεσία, το ’χει κάνει η Οικονομική Υπηρεσία για ν’ αποκατασταθεί και η τάξη και η νομιμότητα. Δε θέλουμε τώρα να χαλάσουμε το κλίμα της συζήτησης. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Η ίδια η νομοθεσία αλλά και η άποψη της Οικονομικής Υπηρεσία είναι ότι πολύ κακώς κόπηκε το επίδομα, το ανθυγιεινό επίδομα, από τους συγκεκριμένους εργαζομένους.
Κι ότι πάρα πολύ κακώς έγινε αυτή η επικοινωνία απευθείας. Θα μπορούσε να την διαβιβάσει την οποιαδήποτε αλληλογραφία ο δήμος επίσημα κι αυτοί που έχουνε την εντολή να υπογράφουνε ανάλογα έγγραφα. Πάμε τώρα όσον αφορά τη διαχείριση των ανθρώπων. Είπα ευθύς εξαρχής ότι κάποιοι άνθρωποι ξεπέρασαν αυτό που λέγεται ανθρώπινο κι έχουνε ξεπεράσει τον εαυτό τους κι έχουνε υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία οφείλουνε και πρέπει να λυθούν. Και αυτό γίνεται.
Όταν θα βγει η απόφαση της Ε.Δ.Ε., η οποία είναι σε εξέλιξη, κι οποιαδήποτε κουβέντα κάνουμε ενδεχομένως να θεωρηθεί ότι υπάρχει κι επηρεασμός τρίτων, τότε θα επανέλθουμε στο δημοτικό συμβούλιο και θα δούμε πραγματικά γεγονότα ή οτιδήποτε άλλο και χαρακτηρισμούς… […] Είναι άλλο η πολιτική σύγκρουση και είναι κατανοητή μέχρι ενός σημείου. Εγώ να καταλάβω και τις υπερβολές. Να γίνουν και οι κατηγορίες προς τα πολιτικά πρόσωπα γιατί ενδεχομένως έτσι να θέλει να παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, αλλά είναι αμαρτία για χάριν της προσβολής του δημάρχου, του αντιδημάρχου, των προέδρων, να πέσουνε θύματα σε όλη αυτή τη σύγκρουση εργαζόμενοι οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς».
Στο περιθώριο της συζήτησης, από την Αντιπολίτευση επέμεναν ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης με τιμωρητικό χαρακτήρα... Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews
Ελαιόλαδο: Πόσα λίτρα μπορεί να παίρνει χύμα ο καταναλωτής – Τι ισχύει για
την εμπορία του από τους παραγωγούς
-
Αρκετή συζήτηση γίνεται πρόσφατα σχετικά με το εμπόριο του ελαιόλαδου και
με πιθανές ρυθμίσεις του οικονομικού επιτελείου που ενδεχόμενα θα αφορούν
σε νέου...
Πριν από 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα