Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι Ειδικοί Συμβουλεύουν: 150.000 εκπαιδευτικοι - Προσλήψεις και αποσπάσεις

Ερευνα του Χρήστου Κάτσικα
Σε μεγάλη αγωνία βρίσκονται αυτή την περίοδο δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί καθώς μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Στη συνέχεια μετά τη σύνταξη των πινάκων θα ακολουθήσει η εγκύκλιος για τον διορισμό των μόνιμων εκπαιδευτικών. Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα γίνουν με μοριοδότηση οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή. Κάθε χρόνο στη σχολική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) προσλαμβάνονται χιλιάδες αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου ωραρίου) και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεκάδων ειδικοτήτων.
Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καλέσει εκπαιδευτικούς, οι οποίοι: α) έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, β) έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου, γ) επιθυμούν να εγγραφούν στον συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης του πτυχίου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα