Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Δημοτικός υπάλληλος ο hacker της εφαρμογής της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η κακόβουλη επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, που έγινε κατά το διάστημα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστης (hacker) είναι ένας 39χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».


Πιο συγκεκριμένα, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr δεχόταν συνεχείς κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου (hacker). Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και των ενδελεχών ψηφιακών αναλύσεων, που διεξήγαγαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος χρήστης του διαδικτύου, με ορμητήριο την Πάτρα, διείσδυσε παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή και επί μακρόν κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στο χώρο εργασίας του, από ερευνητές αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος Η/Υ, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.

Ο 39χρονος hacker, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα